Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Λαμία: Κι άλλος νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Λαμία: Κι άλλος νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Δεν τα κατάφερε ο 67χρονος από τη Λάρισα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας με συμπτώματα μηνιγγίτιδας έχοντας προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου και κατέληξε το πρωί της Πέμπτης (18/10).

Δυστυχώς μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, οι θάνατοι από τον ιό των κουνουπιών, ανήλθαν στους 41 από τα 234 άτομα που νόσησαν και χρειάστηκαν νοσηλεία επί συνόλου 306 κρουσμάτων.

Ο θανατηφόρος ιός από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, παρά τη μείωση που παρουσιάζει, έχει εμφανισθεί σε ακόμη 17 άτομα εκ των οποίων τα 14 (1 καινούριος ασθενής την ημέρα) εκδήλωσαν συμπτώματα που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, άσηπτη μηνιγγίτιδα ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα).

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση Επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 13 άτομα στα Νοσοκομεία, εκ των οποίων τα έξι έχουν εισαχθεί στις ΜΕΘ, ενώ ακόμη 24 άτομα δεν εκδήλωσαν συμπτώματα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και πήραν εξιτήριο για το σπίτι τους.

Φέτος ο ιός του δυτικού Νείλου ξεπέρασε τόσο σε κρούσματα όσο και σε θανάτους κάθε προηγούμενο έτος, με τους επιστήμονες να ελπίζουν στο επόμενο διάστημα στην ολοκλήρωση του κύκλου του, χάρη στη μείωση των κουνουπιών.

Πηγή: LamiaReport

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις