Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λαμία: Στο νοσοκομείο ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» λόγω απεργίας πείνας

Λαμία: Στο νοσοκομείο ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» λόγω απεργίας πείνας

Στο Νοσοκομείο Λαμίας διακομίσθηκε ο κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», λόγω απεργίας πείνας που πραγματοποιεί.

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» αιτήθηκε την υφ’ όρον απόλυσή του, την οποία του τη στερούν αδίκως, όπως υποστηρίζει και γι’ αυτό το λόγο προέβη σε απεργία με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η υγεία του.

Ο κρατούμενος στις Φυλακές Μαλανδρίνου, Γιάννης Μιχαηλίδης, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου. Είναι γνωστός από τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ αργότερα είχε συλληφθεί ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», αφού πρώτα είχε αποδράσει το 2019 από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Ο Μιχαηλίδης έχοντας εκτίσει τα 3/5 της βασικής ποινής του και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση, αιτήθηκε την υφ’ όρον απόλυσή του, την οποία του τη στερούν αδίκως, όπως υποστηρίζει.

Ξεκινώντας την απεργία πείνας σημείωνε σε μακροσκελές κείμενό του: «Μετά από 8,5 χρόνια εντός των φυλακών, μετά από όλες αυτές τις αυθαιρεσίες σε βάρος μου, αποφάσισα να δώσω ένα τέλος στην 11ετή ταλαιπωρία μου, υψώνοντας ανάχωμα στην πρακτική του προληπτικού εγκλεισμού, ή αλλιώς της επιπλέον τιμωρίας της απόδρασης με νομικά παραθυράκια. Έπειτα από πέντε επιπλέον μήνες προληπτικής κράτησης, ξεκινάω απεργία πείνας με στόχο την αποφυλάκιση μου. Αυτή την επιλογή, με το βαθύ κίνητρο της πολυπόθητης ελευθερίας, σκοπεύω να τη στηρίξω με την ίδια συνέπεια που στήριξα τις επιλογές μου έως τώρα και για την οποία με εκδικούνται».

Σύμφωνα με το δικηγόρο του Γιώργο Κακαρνιά, η υγεία του επιβαρύνθηκε από την πολυήμερη απεργία πείνας και στις 13 Ιουνίου αναγκάστηκε να ζητηθεί για πρώτη φορά ιατρική βοήθεια στο Νοσοκομείο Άμφισσας, χωρίς τελικά να νοσηλευτεί.

Ακολούθησε και νέα διακομιδή του στο Νοσοκομείο και το βράδυ της Τετάρτης (15/6), σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport, διακομίστηκε στο ΓΝ Λαμίας και στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο για κρατούμενους που υπάρχει στον 1ο όροφο του κτηρίου, προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του

«Σήμερα 19/6, ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 28η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Λαμίας. Το βάρος του είναι 57,5 κιλά, από 62,5 κιλά στις 14/6 ενώ κατά την έναρξη ήταν 73,1 κιλά, δηλαδή απώλεια του 21% του αρχικού του βάρους και το σάκχαρο 60. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη και όσο πλησιάζει τις 30 ημέρες ασιτίας υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο απότομης πτώσης και κίνδυνος για υπογλυκαιμικό σοκ και μόνιμες βλάβες στην υγεία του. Ταυτόχρονα, υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης των οικείων του, η διοίκηση του νοσοκομείου μέχρι σήμερα δεν έχει χορηγήσει άδεια συνοδού και υπάρχει περιορισμός επισκεπτηρίων.

» Ήδη έχουν συμπληρωθεί 39 ημέρες από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας χωρίς να έχει εκδοθεί το βούλευμα για την υφ’όρον απόλυσή του την οποία δικαιούται από τον Δεκέμβριο του 2021. Ως συνήγορος του Γ. Μιχαηλίδη απευθύνω έκκληση να τελειώσει άμεσα, την Δευτέρα, η αναμονή με μία θετική απόφαση του αρμοδίου συμβουλίου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Από εδώ και πέρα κάθε μέρα που περνάει μπορεί να έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για την υγεία του» αναφέρει στην ανακοίνωση ο δικηγόρος του Γιώργος Κακαρνιάς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις