Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Λάρισα: Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Λάρισα: Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Δύο τρένα -ένα εμπορικό και ένα επιβατικό- συγκρούστηκαν κοντά στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023). 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπάρχουν πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22. Κάποια βαγόνια της πήραν φωτιά και έχουν εκτροχιαστεί.

Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα, τρεις ομάδες ΕΜΑΚ από Λάρισα, Λαμία και Θεσσαλονίκη και δύο ομάδες ΕΜΟΔΕ. Η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την σύγκρουση έχει κατασβεστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι καπνοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σημείο είναι από κάποια λάδια της μηχανής. Συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού από τα δύο πρώτα επιβατικά βαγόνια.

Στις πρώτες δηλώσεις του στο newsit.gr, ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης ανέφερε: “Είμαστε εδώ στην περιοχή, τράκαραν δύο αμαξοστοιχίες. Έχει πάρα πολύ καπνό. Τώρα σε ένα βαγόνι καίει η φωτιά και προσπαθούν να την σβήσουν. Έχει πολύ καπνό. Βγάζουν έξω τους τραυματίες. Μακάρι όλα να πάνε καλά”.

 

Σύμφωνα με το onlarissa αναφέρθηκε και ένας ακρωτηριασμός γυναίκας!

Για τη σύγκρουση των τρένων έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική (και ΕΜΑΚ) Αστυνομία και Στρατός. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Στο σημείο βρίσκονται 40 ασθενοφόρα και Κινητές Μονάδες από Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα Βόλο, Λαμία, Κοζάνη και Κατερίνη.

Εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης. Επίσης μπαίνει σε επιφυλακή και το νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης που έχει ειδικό τμήμα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο μπαίνουν σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε πείιπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Σε επιφυλακή είναι και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης στην περίπτωση που χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Μαρτυρία επιβάτη

Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, για πολλούς τραυματίες και για φωτιές στις γραμμές, όπως ενημέρωσε το thessaliatv η αδελφή ενός επιβάτη που απεγκλωβίστηκε από σπασμένο παράθυρο και έβλεπε παντού τραυματίες και αίματα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις