Site icon NewsIT

Λάρισα: Συμβασιούχοι σε απόγνωση – «Μας έχουν απλήρωτους εδώ και τρεις ολόκληρους μήνες»

05.02.2021 | 10:26

Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν δεκάδες συμβασιούχοι των δήμων ολόκληρης της χώρας οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε σχολεία ως υπάλληλοι «Γενικών Καθηκόντων» στη Λάρισα. Τα σχολεία έκλεισαν για δυόμιση μήνες και οι συμβάσεις τους μπήκαν σε αναστολή, αλλά οι ίδιοι δεν πληρώθηκαν ποτέ…

Σύμφωνα με τους συμβασιούχους, ενώ τέθηκαν από τη δημόσια αρχή σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, οι συμβάσεις αυτές δεν αποζημιώθηκαν ποτέ με τις ανάλογες αποζημιώσεις ειδικού σκοπού (534 ευρώ). Μετά από τις παραστάσεις τους τόσο στους δήμους όσο και στον ΟΑΕΔ που υλοποιούν το σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, αυτό που τους ανακοινώθηκε είναι ότι δεν πρόκειται να πάρουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, αλλά θα παραταθούν οι συμβάσεις τους για αντίστοιχο διάστημα, όσο τα σχολεία έμειναν κλειστά.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μένουν απλήρωτοι για πάνω από δύο μήνες, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι καθεστώς θα ισχύσει με τις συμβάσεις τους σε περίπτωση που τα σχολεία κλείσουν ξανά, λόγω μιας πιθανής νέας έξαρσης της πανδημίας.

Οι ίδιοι πάντως, μιλώντας στη larissanet.gr, υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να μην αποζημιώσει τις συμβάσεις τους (όπως συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις άλλωστε) τους οδηγεί σε απόγνωση, αφού οι περισσότεροι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version