Site icon NewsIT
19:41 Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Λέσβος: Απορρίφθηκε αίτηση για άσυλο και κάηκε ο καταυλισμός! Μεγάλες ζημιές από τα επεισόδια

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι όταν δυνάμεις της Αστυνομίας επέδωσαν σε μετανάστη από την Αϊτή που διέμενε στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια, απορριπτική απόφαση του αιτήματος ασύλου που είχε υποβάλλει σε δεύτερο βαθμό.

ΦΩΤΟ Twitter @Four Corners Media

ΦΩΤΟ Twitter @Four Corners Media

Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο προαναχωρησιακό κέντρο για να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεισδοχής του στην Τουρκία. Στην προσπάθεια σύλληψης του μετανάστη από την Αϊτή, Αφρικανοί κυρίως μετανάστες άρχισαν να πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς και απέσπασαν από τα χέρια τους τον μετανάστη.

Τότε μέσα στο ΚΥΤ μπήκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη. Φωτιές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία του Κέντρου, ενώ ομάδες μεταναστών δεν επέτρεπαν την είσοδο και την ανάπτυξη αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο απολογισμός της σημερινών επεισοδίων ήταν πέντε ολοσχερώς καμένα από τη φωτιά κοντέινερ, δυο με σημαντικές ζημιές από τη φωτιά και ένα με ζημιές από πέτρες. Επίσης κάηκαν δυο σκηνές που χρησιμοποιούντο ως αποθήκες ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής όσων διέμεναν στον καταυλισμό.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως οικογένειες με παιδιά εγκατέλειψαν για λόγους ασφάλειας τον καταυλισμό και προσέφυγαν στα γύρω κτήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version