Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λέσβος: Ξανά μαζί Κεντέρης – Πατουλίδου – «Η ιστορία του ελληνικού στίβου σε μια αγκαλιά» (pic)

Λέσβος: Ξανά μαζί Κεντέρης – Πατουλίδου – «Η ιστορία του ελληνικού στίβου σε μια αγκαλιά» (pic)

Τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 19 χρόνια από το χρυσό του Κώστα Κεντέρη στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και σήμερα ο ίδιος ανέβασε μια «συγκινητική» φωτογραφία με την άλλοτε ολυμπιονίκη και ομοσταυλη του Βούλα Πατουλιδου…

Πριν από 27 χρόνια (1992), η Βούλα Πατουλίδου έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην αθλητική ιστορία της χώρας, όταν κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στους αγώνες της Βαρκελώνης.

Στα ημιτελικά εκείνης της διοργάνωσης, η Βούλα Πατουλίδου έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 12.88 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, εκεί όπου η Αμερικανίδα Ντίβερς που προηγείτο, σκόνταψε στο τελευταίο εμπόδιο.

Η Πατουλίδου, που τα είχε δώσει όλα, έγινε χρυσή Ολυμπιονίκης με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, το ασύλληπτο 12.64.

Αμέσως μετά, στις δηλώσεις της, είπε το θρυλικό «για την Ελλάδα, ρε γαμώτο», που έμεινε στην ιστορία, μαζί με το μετάλλιο.

Η Βούλα Πατουλιδου όπως βλέπεται και στην φωτογραφία που ανέβασε ο Λέσβιος Ολυμπιονίκης Κώστας Κεντερης βρέθηκε στο ξενοδοχείο που διατηρεί ο Κεντερης στο Μικρό Πάπιγκο, στα Ζαγοροχώρια, και οι δυο τους αναπόλησαν τις παλιές καλές στιγμές όταν έφτασαν την Ελλάδα στα ουράνια.

Σίγουρα θα είχαν να θυμηθούν πολλά με τα γεγονότα στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 να σημαδεύουν την καριέρα τους που ολοκληρώθηκε τότε άδοξα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις