Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λογαριασμός ρεύματος: Τον άνοιξε και σκοτείνιασαν όλα – Τα έχασε όταν είδε τη χρέωση και την ανάλυση

Λογαριασμός ρεύματος: Τον άνοιξε και σκοτείνιασαν όλα – Τα έχασε όταν είδε  τη χρέωση και την ανάλυση

Ο λογαριασμός ρεύματος της έφερε κακούς μπελάδες. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού διαπίστωσε πως είχε καταναλώσει λιγότερες κιλοβατόρες σε σχέση με πέρυσι…

Στο Mega μίλησε η κυρία Χαρίκλεια η οποία είπε πως πέρυσι στο αντίστοιχο 4μηνο πλήρωσε περίπου 480 ευρώ και φέτος της ήρθε ο λογαριασμός στα 1.320 ευρώ με μειωμένη κατανάλωση ρεύματος και η ρήτρα της αναπροσαρμογής ήταν στα 900 ευρώ.

«10 Μαΐου πήρα το λογαριασμό στο μέιλ μου, επικοινώνησα απευθείας με τον πάροχο και μου είπαν πως στις 27 Μαΐου πρέπει να πληρώσεις αυτό το ποσό» αναφέρει. Η κ. Χαρίκλεια ζήτησε διακανονισμό, ωστόσο ακόμη δεν έχει λάβει κάποια απάντηση, ενώ έχει καλέσει ήδη 4 φορές για υπενθύμιση του αιτήματός της.

Παράλληλα, μίλησε και η κ. Νοέλ η οποία κατέχει μία μικρή επιχείρηση και της ήρθε ο λογαριασμός στα 6.500 ευρώ με τη ρήτρα να είναι στα 4.500. Επισήμανε πως το ποσό αυτό αφορά τη χειμερινή περίοδο που δεν έχει πολλή δουλειά η επιχείρησή της.

Η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα είπε πως θα μπορούσε το κράτος να συμψηφίσει ένα μέρος ή ολόκληρο το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής με τις επιστρεπτέες που ζητάνε πίσω από τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

«Επειδή δεν μπορείς να το επαληθεύσεις, ο καθένας (πάροχος) ό,τι θέλει βάζει» τόνισε η δικηγόρος. Η κ. Νούκα ανέφερε και ένα παράδειγμα κλειστής επιχείρησης που της επιβλήθηκε ρήτρα αναπροσαρμογής 6.000 ευρώ και μετά τις αντιρρήσεις η ρήτρα πήγε στα 2 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις