Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μέσα στον Φεβρουάριο η απόφαση για τη ΣΕΚΑΠ – Εκδικάστηκε η αίτηση αναστολής

Μέσα στον Φεβρουάριο η απόφαση για τη ΣΕΚΑΠ – Εκδικάστηκε η αίτηση αναστολής

Σε ένα μήνα θα εκδοθεί η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής έπειτα από την αίτηση αναστολής που κατέθεσε η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ κατά των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, που κίνησε το Τελωνείο της Ξάνθης, με αφορμή τις εξελίξεις σε υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων του 2009.

Σήμερα, η υπόθεση συζητήθηκε στην πρωτεύουσα της Ροδόπης, ενώ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο υπήρχαν εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ που υποστηρίζουν τη συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου που δίνει δουλειά σε πάνω από 100 οικογένειες.

«Να μη γίνει απαιτητό το πρόστιμο»

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η ΣΕΚΑΠ ζητεί να μη γίνει απαιτητό το πρόστιμο – μαμούθ, συνολικού ύψους 44 εκατ. ευρώ, που της επεβλήθη για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2009, μία τετραετία πριν από την αγορά της από τη σημερινή ιδιοκτησία της Donskoy Tabak, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα εκτιμάται ότι θα βγει σε περίπου έναν μήνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, η βασική επιχειρηματολογία της νομικής υπεράσπισης των δικηγόρων της ΣΕΚΑΠ κινήθηκε γύρω από την ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία της ακριτικής καπνοβιομηχανίας τόσο για κοινωνικούς λόγους που αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους όσο και για λόγους εθνικού συμφέροντος καθώς εδρεύει σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

Μέχρι να βγει η απόφαση τα προϊόντα της ΣΕΚΑΠ θα διακινούνται και θα πωλούνται κανονικά.

Δείτε τις φωτογραφίες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής και το συγκεντρωμένο πλήθος…

πηγή: Life-Events.gr, voria

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις