Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μεσσαρά: Ράγισαν καρδιές στις κηδείες μάνας και κόρης – Τελευταίο αντίο στα θύματα της τραγωδίας – video

Μεσσαρά: Ράγισαν καρδιές στις κηδείες μάνας και κόρης – Τελευταίο αντίο στα θύματα της τραγωδίας – video

Με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρετούν σήμερα φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί, τα τέσσερα μέλη της οικογένειας που βρήκαν τραγικό θάνατο στις όχθες του Γεροποτάμου, εγκλωβισμένοι μέσα στο αυτοκίνητο στο αυτοκίνητό τους…

Στα μαύρα έχει ντυθεί η Κρήτη καθώς σήμερα αποχαιρετάει την οικογένεια που χάθηκε τόσο άδικα στα νερά του Γεροποτάμου στη Μεσσαρά Ηρακλείου. Πρόκειται για την 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, τον 29χρονο σύζυγό της Κώστα Γιαννακάκη, την 21χρονη αδερφή της Μαριλένα και την 58χρονη μητέρα της Μαρία.

Το πρώτο μέρος της τελευταία πράξης του δράματος παίχτηκε το πρωί στις Αρχάνες. Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου οδήγησαν στην τελευταία τους κατοικία, την 58χρονη μητέρα Μαρία Χατζηπάνου και την 20χρονη κόρη της, Μαριλένα. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Άνω Αρχάνες. Ο πόνος για τους συγγενείς της, βουβός. Κανείς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει αυτό το αναπάντεχο τέλος.

«Ζούμε ένα δράμα αυτές τις ημέρες, με τον χαμό αυτής της οικογένειας. Χάθηκε μάνα και δυο κορίτσια και το παλικάρι που ήταν σύζυγος της μίας από τις δύο. Έμεινε πίσω μόνο μια αδελφή, που είναι ράκος. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, θα έπρεπε να επεμβαίνουν οι αρμόδιοι και να αποφεύγονται. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτή η δίοδος δεν είχε φύλαξη, έστω μια κορδέλα.

Σκεφτείτε τώρα αυτή την κοπέλα που αποχαιρέτισε τη μάνα της και τη μία αδελφή της και σε λίγο θα πάει να αποχαιρετήσει την άλλη της αδερφή και το γαμπρό της. Εύχομαι να μην ξανάρθουν τέτοιες μέρες» ανέφερε ο εφημέριος του ιερού ναού της Παναγίας, π.Γεώργιος Κασσαβετάκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης, τόνισε ότι το τραγικό περιστατικό επιβάλλεται να φέρει στην επιφάνεια τα λάθη και τις παραλήψεις, για να μην υπάρξει ξανά τέτοια τραγωδία: «Είναι μια πραγματική τραγωδία που δεν την βάζει ανθρώπινος νους και όσοι έχουν ευθύνη πρέπει όχι απλά να την αναλάβουν, αλλά να μεριμνήσουν, ώστε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί. Το έχω πει πολλές φορές, ότι οι δήμοι θα έπρεπε να έχουν σημάνει τα “τρωτά” τους σημεία, τα επικίνδυνα. Θα έπρεπε είτε με πινακίδες, είτε με τεχνικά έργα, είτε με αστυνόμευση σε τέτοιες περιπτώσεις, να έχουν λάβει την απαραίτητη μέριμνα» είπε ο κ. Λεονταράκης, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι αρμόδια Αρχή, για τέτοιους δρόμους είναι ξεκάθαρο πως είναι η δημοτική Αρχή.

Το δεύτερο μέρος θα παιχτεί στην Κρούστα Λασιθίου όπου θα κηδευτεί το ζευγάρι. Συγκεκριμένα, στις 16.00 το μεσημέρι θα αποχαιρετήσουν την 30χρονη Ροδούλα και τον 29χρονο σύζυγό της, Κώστα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η Ροδούλα και ο Κώστας είχαν παντρευτεί πριν λίγο καιρό, με πολιτικό γάμο, και είχαν ένα παιδί έξι μηνών. Τα μηνύματα στο facebook είναι σπαρακτικά καθώς ο αιφνίδιος θάνατός τους συγκλόνισε τόσο την οικογένειά τους όσο και τους διαδικτυακούς φίλους τους.

Σπαρακτικά μηνύματα στο διαδίκτυο

Η οικογένεια, πριν την τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα, είχε βιώσει κι άλλες δύσκολες στιγμές. Η άτυχη 29χρονη, η 20χρονη και η μητέρα τους, πριν τρία χρόνια έχασαν τον πατέρα της οικογένειας.

Εντελώς ξαφνικά, την ημέρα μάλιστα που γιόρταζαν τη συνταξιοδότησή του. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Όπως λέει πρόσωπο που γνωρίζει καλά την οικογένεια, το άτυχο ζευγάρι είχε χάσει πριν καιρό το πρώτο του παιδί. Και τώρα… από το γλέντι, στον θάνατο.

Πώς αποκαλύφθηκε η τραγωδία

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που έκανε ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς, για τις έρευνες. Σύμφωνα με αυτή, προχθές οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις που «όργωναν» όλα τα σημεία στον Γεροπόταμο, πέρασαν από το σημείο όπου χθες εντοπίστηκε το αυτοκίνητο με τους τέσσερις νεκρούς ωστόσο λόγω της στάθμης του νερού, ήταν αδύνατο να φανεί κάτι.

«Ανοίξαμε τα κανάλια του ποταμού κι έτσι καταφέραμε να πέσει η στάθμη του νερού και να βρεθεί το αυτοκίνητο της οικογένειας» είπε ο κ. Τσικαλάς. Ο Διοικητής πρόσθεσε ότι η λακκούβα που εντοπίστηκε το όχημα είχε τρία μέτρα βάθος.

Για το αν το αυτοκίνητο ήταν από την αρχή στο σημείο όπου βρέθηκε, ο κ. Τσικαλάς είπε ότι είναι πολύ πιθανό το αυτοκίνητο να ήταν εκεί από την αρχή και να μην μετακινήθηκε. Και οι τέσσερις, συμπληρώνει ο έμπειρος αξιωματικός, βρέθηκαν στις θέσεις τους…

Η τραγική ιστορία της οικογένειας

Βιαστικά και ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς, αποφάσισαν να φύγουν από τη γαμήλια δεξίωση στην οποία βρέθηκαν στο βράδυ του Σαββάτου, οι τέσσερις άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν τους παρέσυρε ο φουσκωμένος Γεροπόταμος. Ο λόγος, σύμφωνα με ξαδέρφη της 30χρονης, με την οποία επικοινώνησε το newsit.gr, μια ξαφνική ασθένεια του μωρού της, για την οποία την ειδοποίησε η πεθερά της, στην οποία το ζευγάρι είχε αφήσει το παιδί, για να πάει στο γάμο.

“Η 30χρονη και ο 29χρονος σύζυγός της, έφυγαν από τον Άγιο Νικόλαο, όπου μένουν και πήγαν στις Αρχάνες για να πάρουν τη μητέρα και την αδερφή της γυναίκας και να πάνε σε γάμο συγγενικού προσώπου στην Πόμπια. Στο γυρισμό, είτε έχασαν το δρόμο, είτε επέλεξαν αυτόν για να πάνε πιο γρήγορα στο σπίτι τους. Έφυγαν νωρίς από τη δεξίωση γιατί η 30χρονη μιλούσε με τη πεθερά της, στην οποία είχε αφήσει το μωρό για να πάει στο γάμο και αυτή της είπε ότι το παιδί είχε πυρετό και έκανε εμετούς” είπε ξαδέρφη της άτυχης 30χρονης στο newsit.gr.

“Η τρίτη από τις αδερφές, αυτή που δεν πήγε στο γάμο, μένει στις Αρχάνες, με τον άνδρα της και το μωρό της, στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα και τη μικρή αδερφή της. Αυτή ξύπνησε, περίπου, στις 4.00 τα ξημερώματα για να ταΐσει το μωρό της και διαπίστωσε ότι η μητέρα και η αδερφή της δεν είχαν επιστρέψει. Τους τηλεφώνησε, αλλά τα κινητά τους ήταν κλειστά. Ανησύχησε, σκέφτηκε μήπως έμειναν στο σπίτι της 30χρονης, στον Άγιο Νικόλαο και τηλεφώνησε στους γονείς του 29χρονου συζύγου της. Όταν έμαθε ότι δεν είχαν πάει ούτε εκεί, πήρε την αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνισή τους. Οι αστυνομικοί ήταν ήδη στο σημείο, αφού, λίγα λεπτά πριν το δυστύχημα, η 30χρονη με το σύζυγό της είχαν καλέσει την Άμεση Δράση. Απλώς, διασταύρωσαν τα στοιχεία και κατάλαβαν ποιοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο” λέει στο newsit.gr η ξαδέρφη των κοριτσιών.

Τα τελευταία χρόνια η οικογένεια είχε δεχτεί ισχυρά πλήγματα. Πριν τρία χρόνια, μια μέρα που στο σπίτι τους γιόρταζαν τη συνταξιοδότηση του πατέρα και είχαν καλέσει φίλους για φαγητό, σε ανύποπτο χρόνο, τον έχασαν από καρδιακή ανακοπή.

Τη θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα φάνηκε να την παραμερίζει, έναν χρόνο αργότερα, η χαρά για την πρώτη εγκυμοσύνη της 30χρονης. Αλλά και αυτό το γεγονός είχε τραγική κατάληξη και αντί για την ευτυχία, έφερε, για άλλη μια φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το πένθος στην οικογένεια.

“Η 30χρονη είχε σχέση με τον 29χρονο σύζυγό της από τότε. Και δυόμισι χρόνια πριν, έμεινε έγκυος. Είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, αλλά το μωρό πέθανε την ώρα της γέννας. Στεναχωρήθηκε, απελπίστηκε και πίστευε ότι δεν θα αποκτήσει πια παιδί. Όμως, πριν οκτώ μήνες γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και το ζευγάρι, που έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο, αποφάσισε να κάνει και θρησκευτικό, το ερχόμενο καλοκαίρι. Είναι κρίμα, η μοίρα είχε χτυπήσει αλύπητα την οικογένεια τα τελευταία τρία χρόνια. Εγώ τώρα σκέφτομαι και την αδερφή που έχει μείνει πίσω, αυτήν που έχασε μέσα σε ένα λεπτό όλη της την οικογένεια. Μάνα και δυο αδερφές, ενώ είχε χάσει και τον πατέρα της πριν τρία χρόνια”…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις