Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μεσσήνη: Απολογείται ο 50χρονος που έριξε το καυστικό υγρό στην πρώην σύζυγό του

Μεσσήνη: Απολογείται ο 50χρονος που έριξε το καυστικό υγρό στην πρώην σύζυγό του

Απολογείται σήμερα (16.8.2022) ο 50χρονος που έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο της 49χρονης πρώην συζύγου του στη Μεσσήνη και ήδη δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ενώ ανακριτής και εισαγγελέας αναμένουν τις εξηγήσεις του για την αποτρόπαια πράξη του.

Η επίθεση με καυστικό υγρό στο πρόσωπο της 49χρονης έγινε την περασμένη Τετάρτη (10.8.2022), περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν η γυναίκα από τη Μεσσήνη πήγαινε στη δουλειά της και όταν έφτασε στο σημείο να ανοίξει την πόρτα της επιχείρησης, της οποίας είναι υπάλληλος.

Τότε, της επιτέθηκε ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, κρατώντας ένα πανί ποτισμένο με καυστικό υγρό, ίδιο με αυτό που προκάλεσε τα εγκαύματα στη 49χρονη και επιχείρησε να της κλείσει το στόμα για να μη φωνάξει. Η γυναίκα αντιστάθηκε όσο μπορούσε αλλά ο θύτης κατάφερε να της ρίξει το υγρό στο πρόσωπο και να εξαφανιστεί.

Για την επίθεση συνελήφθη ο 50χρονος πρώην σύζυγος της 49χρονης, με τις πληροφορίες αρχικά να αναφέρουν πως είχαν οικονομικές διαφορές. Ωστόσο, η ίδια ισχυρίζεται ότι το κίνητρο του δράστη ήταν η ζήλια του, επειδή «δεν ήθελε να προχωρήσω με τη ζωή μου», ξεσπώντας στο newsit.gr.

«Δεν υπάρχουν οικονομικές διαφορές, μάλλον ζήλεψε γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσω άλλη σχέση. Ήθελε να είμαστε μαζί. Μου το είχε πει ότι επιθυμούσε πολύ να είμαστε μαζί και του είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλω. Μου είχε κάνει και πρόταση γάμου αλλά δεν είχα δεχτεί» δήλωσε η 49χρονη.

Παράλληλα, εξήγησε ότι μάλλον υπήρχαν σημάδια στην συμπεριφορά του πρώην συντρόφου του ωστόσο εκείνη δεν τα είχε εντοπίσει. «Τώρα πιστεύω ότι υπήρχαν σημάδια αλλά δεν τα έβλεπα. Πάντως σίγουρα δεν περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν είχε δείξει τέτοια δείγματα, ούτε ήταν βίαιος και ήταν καλός πατέρας. Δεν είχαμε καν προβλήματα το τελευταίο διάστημα που μέναμε μαζί, δεν είχαμε μαλώσει. Όλα ήταν φυσιολογικά».

Η κατάσταση της υγείας της 49χρονης

Η 49χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με τα εγκαύματα στο δεξί της μάτι να είναι ιδιαίτερα σοβαρά. «Η κατάσταση της υγείας της 49χρονης γυναίκας είναι πολύ καλύτερη» τόνισε, μιλώντας στο newsit.gr, η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη.

Ωστόσο, επισήμανε ότι ακόμα δεν έχει αποπεμφθεί ο κίνδυνος να χάσει την όρασή της στο μάτι. «Έχει πολύ χρόνο μπροστά της, ανακτάται σιγά-σιγά. Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας «το να την μεταφέραμε σε ειδική οφθαλμολογική κλινική της Αθήνας ήταν ένα σενάριο στην περίπτωση που η φαρμακευτική αγωγή δεν την “έπιανε” και χρειαζόταν μεταμόσχευση κερατοειδούς. Αλλά ευτυχώς αντιδρά καλά, και η ίδια είναι δυνατή».

«Έμαθα ότι είχε σχέση και δεν άντεξα»

«Έμαθα ότι είχε σχέση και δεν άντεξα», φέρεται να είπε προφορικά στους αστυνομικούς ο 50χρονος καθ’ ομολογία δράστης. Ο ίδιος δήλωσε ότι μετάνιωσε και ζήτησε συγγνώμη. «Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω, δεν έπρεπε να το κάνω».

Ο δικηγόρος του, Σάκης Ηλιόπουλος, δήλωσε ότι ο εντολέας του «είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τις τελευταίες ώρες έχει συνειδητοποιήσει τι πραγματικά έχει γίνει. Προσπαθεί κι εκείνος να καταλάβει πως έφτασε σε αυτό το σημείο».

Σύμφωνα, πάντως, με την έρευνα των αρχών, ο 50χρονος, παρά τα λόγια μετάνοιας, που επαναλαμβάνει, δεν λειτούργησε εν βρασμώ αλλά προετοίμαζε την αποτρόπαια πράξη του.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο 50χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις