Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μονή Πετράκη: «Εμένα ήθελε να σκοτώσει» – Η γυναίκα που φιλοξενούσε τον ιερέα στη Βέροια αποκαλύπτει

Μονή Πετράκη: «Εμένα ήθελε να σκοτώσει» – Η γυναίκα που φιλοξενούσε τον ιερέα στη Βέροια αποκαλύπτει

Η επίθεση μίσους στη Μονή Πετράκη έφερε στο επίκεντρο και τη Βέροια, όπου ο κατηγορούμενος ιερέας λειτουργούσε από το 2014 μέχρι το 2017. Μια γυναίκα που τον έζησε όσο λίγοι, μιλά στο newsit.gr και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς του. Στιγμές που η ίδια έχει πάντα στο μυαλό της…

Για την ίδια η αρρωστημένη επίθεση στη Μονή Πετράκη, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει τους φόβους της, για ένα μεγάλο κακό από τον ιερέα που γνώρισε και φιλοξένησε στο σπίτι της, το 2014, όταν ήρθε σε χωριό της Βέροιας. Τότε όπως μας λέει, ήταν αρχικά ήρεμος, όμως με το πέρασμα του χρόνου γινόταν επικίνδυνος.

Έφυγε από το σπίτι και οι εντάσεις που δημιουργούσε, άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη. Η φημολογία για τη δράση του, έδειχνε συχνά τη θέση της, σε αποδείξεις. «Ειχε πρόβλημα με τον άντρα μου, για κάποια οικονομικά θέματα και παραλίγο να την πληρώσω με την ίδια μου τη ζωή» λέει στο newsit.gr και συνεχίζει: «Μια μέρα ήρθε στο σπίτι μου με ένα καδρόνι και μου επιτέθηκε για να με σκοτώσει. Θυμάμαι ακόμα εκείνες τις στιγμές».

Για το προφίλ του 37χρονου που επιτέθηκε σε Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη καθώς και για την συμπεριφορά που είχε όσο ήταν ιερέας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στη Βέροια, μίλησε και ο πρόεδρος της κοινότητας, Σπύρος Κωτσιαντής. Όπως εξήγησε, ο 37χρονος πήγε στην ενορία του χωριού όταν συνταξιοδοτήθηκε ο προηγούμενος.

«Κάθισε ενάμιση χρόνο αλλά άρχισε να αποκαλύπτεται ότι έχει κάποια προβλήματα πχ δανειζόταν χρήματα από ηλικιωμένους του χωριού και δεν τα επέστρεφε, οι παρέες του φαίνονταν άνθρωποι του υποκόσμου, έβρισε τον ψάλτη την ώρα της λειτουργίας ενώ εκκρεμούν και μηνύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως ο δράστης συνεχίζει να απειλεί τον εφημέριο του χωριού λέγοντας ότι έχει ανθρώπους έξω που θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν γιατί νομίζει ότι είναι η αιτία που έφυγε από το μέρος.

Πρόσθεσε πως στο Καλοχώρι Ημαθίας είχε γίνει η υπόθεση με τα ναρκωτικά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται όμως ήδη τον παρακολουθούσε η ασφάλεια Βέροιας, ενώ ανέφερε πως όταν έφυγε από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει βρήκαν μέσα σε αυτό σύριγγες και ναρκωτικά.

Click4more: Μονή Πετράκη: Η κρυμμένη κοκαΐνη στα ράσα, το «ποίμνιο» και η απόπειρα επίθεσης σε γυναίκα

Ερωτηθείς τον λόγο που παρέμενε στην εκκλησία μετά από αυτές τις συμπεριφορές απάντησε πως έγιναν ενέργειες, πως ενήργησε η Μητρόπολη Βέροιας αμέσως αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις