Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια στην Πάτρα – Στο στόχαστρο πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών και γνωστό εστιατόριο

Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια στην Πάτρα – Στο στόχαστρο πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών και γνωστό εστιατόριο
Πηγή φωτογραφίας: tempo24.news

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές Αρχές της Πάτρας μετά από δύο επιθέσεις με γκαζάκια. Στο στόχαστρο των δραστών βρέθηκαν ένα γνωστό εστιατόριο της πόλης, καθώς και ένα πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών που βρίσκεται κοντά σε βενζινάδικο. 

Στην περίπτωση του πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών, που βρίσκεται στην περιοχή του στον Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα στην Πάτρα, οι δράστες – όπως μεταδίδει το pelop.gr – περιέλουσαν με βενζίνη τον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης  και τοποθέτησαν δυο γκαζάκια. Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν δύο, με τις κινήσεις του ενός να έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η απόπειρα εμπρησμού του πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών – που σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας – μπορεί να είχε χαρακτηριστικά «καταδρομικής» επίθεσης. Από τα ευρήματα όμως των Αρχών φαίνεται πως οι δράστες εκτός από βιαστικοί ήταν και…ερασιτέχνες.

Η κάμερα ασφαλείας – σύμφωνα πάντα με το pelop.gr – έχει καταγράψει τον ένα από τους δράστες να «λούζει» το σημείο με το εύφλεκτο υλικό και με γρήγορες κινήσεις τοποθετεί τα γκαζάκια, εν συνεχεία ανάβει φωτιά σε αντικείμενο που φέρεται να το εκσφενδονίζει κατά τη φυγή του από το σημείο. Η φωτιά έσβησε όμως πριν έρθει σε επαφή με τη βενζίνη και πυροδοτήσει την έκρηξη των εμπρηστικών μηχανισμών και το κατάστημα, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από βενζινάδικο. 

Τα ευρήματα που συνέλεξαν από τον χώρο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, εξετάζονται για τον εντοπισμό γενετικού υλικού (DNA) που ενδεχομένως τους οδηγήσει στην ταυτοποίηση των δραστών σε περίπτωση που πρόκειται για άτομα που έχουν «φάκελο». Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης φέρεται να κατέθεσε πως δεν έχει διαφορές με κανέναν και πως δεν είχε γίνει αποδέκτης απειλών.

Γκαζάκια και σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο

Επίθεση με γκαζάκια όμως σημειώθηκε και σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Πάτρας. Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ στο έφτασε κλιμάκιο της Σήμανσης. 

Οι έρευνες των Αρχών για την επίθεση στο εστιατόριο, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Παντανάσσης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ από την έκρηξη σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές. 

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Με πληροφορίες από tempo24.news και pelop.gr

Πηγή φωτογραφιών: tempo24.news

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις