Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μύκονος: Νέοι σαρωτικοί έλεγχοι σε διάσημα μπαρ μετά από καταγγελίες για μπράβους και εκβιασμούς

Μύκονος Χάρης Θεοχάρης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

H Μύκονος συνεχώς στο επίκεντρο, με τους αστυνομικούς ελέγχους σε διάσημα μπαρ του νησιού να συνεχίζονται. Τι διαπιστώθηκε τη νύχτα που πέρασε…

Η Μύκονος συζητάει για τους ελέγχους σε μπαρ με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ. Οι καταγγελίες επιχειρηματιών για μπράβους που τους εκβιάζουν και τους απειλούν, έφεραν στο νησί αστυνομικούς από την Αθήνα για ελέγχους. Στόχος κυρίως είναι να ληφθεί το μήνυμα από εκείνους που πρέπει: ότι η αστυνομία είναι παρούσα και η παράνομη δράση ορισμένων βρίσκεται διαρκώς στο μικροσκόπιο.

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μύκονο, στο πλαίσιο κοινής επιχειρησιακής δράσης του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου.

Ειδικότερα, οι νέοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από βραδινές ώρες χθες (25 Ιουνίου 2022) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και στο πλαίσιο ελέγχθηκαν 15 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 11 άτομα, ένα εκ των οποίων προσήχθη. Οι έλεγχοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, των επαγγελματιών και των τουριστών του νησιού.

Προχθές (24-06-2022) πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 19 καταστήματα, ενώ ελέγχθηκαν 30 άτομα και προσήχθησαν 7 Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Επιπλέον, συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς εντοπίστηκε εξωτερικά καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να κατέχει σπρέι πιπεριού και πτυσσόμενο μαχαίρι – σουγιά, συνολικού μήκους 27,5 εκατοστών και μήκος λάμας 15 εκατοστών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις