Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Επιχειρηματίας εξηγεί πως προσπάθησαν να του κλέψουν 600 € με απάτη – Η παγίδα των δραστών

Μυτιλήνη: Επιχειρηματίας εξηγεί πως προσπάθησαν να του κλέψουν 600 € με απάτη – Η παγίδα των δραστών

Η απάτη δεν ολοκληρώθηκε και ο επιχειρηματίας εξηγεί από τη Μυτιλήνη όλα όσα έγιναν. Την παραγγελία, το μήνυμα που τον έβαλε σε σκέψεις και την τελευταία προσπάθεια των δραστών…

Επιτήδειοι απατεώνες προσπάθησαν μέρα μεσημέρι να πάρουν χρήματα με δόλιο τρόπο από το λογαριασμό γνωστού καταστηματάρχη της Μυτιλήνης κάνοντας δήθεν παραγγελία μεγάλης αξίας. Όπως ανέφερε ο Στέλιος Κουτσουραδής ιδιοκτήτης κάβας στο κέντρο της πόλης, σήμερα το πρωί επικοινώνησε μαζί του άγνωστος άνδρας ο οποίος του έκανε παραγγελία 600 ευρώ.

«Από την αρχή, αναφέρει ο Στέλιος Κουτσουραδής, το τηλεφώνημα αυτό μου φάνηκε περίεργο διότι ο συγκεκριμένος άνδρας που καλούσε από άγνωστο κινητό, δεν μου είπε συγκεκριμένη διεύθυνση. Είπε να μου φέρετε τα ποτά στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου χωρίς να διευκρινήσεις ακριβές σημείο ή σπίτι παράδοσης. Παράγγειλε πράγματα αξίας 600 ευρώ για δήθεν πάρτι που θα κάνει στο σπίτι του. Ζήτησε στη συνέχεια αριθμό λογαριασμού και το κινητό μου τηλέφωνο για να μου κάνει την κατάθεση και να μου στείλει, υποτίθεται το αποδεικτικό της σε μήνυμα.

Μετά από λίγο ήρθε με μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο ένα λινκ της τράπεζας και μου ζητούσε να το πατήσω για να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Αμέσως κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την ιστορία αυτή. Δεν πάτησα τίποτα, αντίθετα διέγραψα το μήνυμα. Μου τηλεφώνησε ξανά ο άγνωστος ο οποίος με ρώτησε για ποιο λόγο δεν πάτησα το σύνδεσμο που μου έστειλε. Όταν είπα πως δεν πρόκειται να το κάνω και ότι θα ενημερώσω την αστυνομία, μου έκλεισε το τηλέφωνο.

Αμέσως πήρα την αστυνομία, ενημέρωσα για το περιστατικό και έδωσα τον αριθμό του τηλεφώνου που έγινε η κλήση. Όπως μου είπαν σε περίπτωση που πατούσα το λινκ που μου έστειλαν θα έπαιρναν χρήματα από το λογαριασμό μου. Στη συνέχεια μίλησα και με 2-3 συναδέλφους για το περιστατικό. Ο ένας από αυτούς μου είπε ότι δέχθηκε ανάλογο τηλεφώνημα από αγνώστους.

Ενημέρωσα και το παράρτημα της Τράπεζας στη Μυτιλήνη. Οι υπάλληλοι μου είπαν ότι καθημερινά δέχονται τηλεφωνήματα από συμπολίτες μας που δέχθηκαν ανάλογες ενοχλήσεις από αγνώστους» τόνισε στην ιστοσελίδα στο stonisi.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις