Site icon NewsIT

Νάξος: Το drone έπιασε αυτές τις εικόνες στον Κούρο του Απόλλωνα – Θυμός για τους τουρίστες

21.07.2021 | 09:48
Νάξος: Το drone έπιασε αυτές τις εικόνες στον Κούρο του Απόλλωνα – Θυμός για τους τουρίστες

Η Νάξος στο επίκεντρο για έναν ασυνήθιστο λόγο. Ορισμένοι από τους τουρίστες που βρίσκονταν στο νησί δεν σεβάστηκαν τα αρχαία. Το drone έπιασε τα επίμαχα στιγμιότυπα…

Την οργή των κατοίκων του νησιού, έχει προκαλέσει το γεγονός πως πολλοί εκ των τουριστών που επισκέπτονται τη Νάξο, προβαίνουν σε πράξεις που προκαλούν αίσθηση. Όπως βλέπετε και στη χαρακτηριστική φωτογραφία που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Χρήστος Βασιλόπουλος, τουρίστες σκαρφαλώνουν στον Κούρο του Απόλλωνα στη Νάξο για φωτογραφικά στιγμιότυπα.

«Το μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού στέκει εκεί μεγαλοπρεπές και βουβό από τον 6ο αι πΧ για να περπατούν πάνω του οι δανειστές μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος και συνεχίζει: «Επιβάλλεται σήμανση και φροντίδα. Βρείτε ένα τρόπο να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα. Λήψη 19 Ιουλίου 2021».

Αυτό που αναφέρεται και συνυπογράφουν άπαντες, είναι πως ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα πρέπει να ασχοληθεί εκτενέστερα με αυτό το θέμα, φροντίζοντας για την έγκαιρη σήμανση των χώρων αυτών, τη φροντίδα αλλά και τη προστασία από απερίσκεπτους… επισκέπτες.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, το εν λόγω περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές, καθώς και σε άλλα αρχαία μνημεία, σύμβολα για το νησί της Νάξου, γίνονται τέτοιου είδους πράξεις, κάτι που θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version