Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Ναυάγιο με μετανάστες στα Κύθηρα: Ολονύκτια επιχείρηση από το Λιμενικό – 30 διασωθέντες, φόβοι για νεκρούς

Ναυάγιο με μετανάστες στα Κύθηρα: Ολονύκτια επιχείρηση από το Λιμενικό – 30 διασωθέντες, φόβοι για νεκρούς
photo αρχείου intime

Ολονύκτιο θρίλερ στα Κύθηρα με ναυάγιο με 95 μετανάστες το οποίο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης όταν το ιστιοφόρο που τους μετέφερε βυθίστηκε έπειτα από πρόσκρουση σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι.

Στην περιοχή επικρατούν δυσχερείς καιρικές συνθήκες καθώς οι άνεμοι είναι έντασης 8 μποφόρ με ριπές ανέμου 10 μποφόρ κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργου των Αρχών που μέχρι τώρα έχουν προχωρήσει στη διάσωση 30 μεταναστών.

Στο σκάφος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του λιμενικού, επέβαιναν συνολικά 95 άνθρωποι. Κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω 112 ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και έκανε λόγο για περίπου 95 επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εθελοντές διασώστες.

Επίσης σπεύδουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Η ανακοίνωση του λιμενικού λίγο πριν τα μεσάνυχτα έλεγε τα εξής:

Ενημερώθηκε, την 20:47 μέσω του 112 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους. Εν συνεχεία, προσδιορίστηκε ότι το κινδυνεύον σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων. Άμεσα και περί ώρα 21:04 έσπευσε στο σημείο περιπολικό όχημα με στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Την 21:08 το Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) προσέκρουσε σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή και παραμένει ημιβυθισμένο.

Φόβοι για νεκρούς

Σύμφωνα με το kythera.news υπάρχουν τρεις νεκροί στη θάλασσα ενώ τουλάχιστον 15 άτομα φέρεται να είναι εγκλωβισμένα στη βραχώδη ακτή. Το GRTimes αναφέρει πως έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον πέντε νεκροί και εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

To patrisnews αναφέρει πως το πλοίο της γραμμής Γύθειο – Κίσσαμος έκανε αναστροφή προς Κύθηρα για να αναζητήσει το σκάφος ενώ ακόμη ένα πλοίο έσπευσε στην περιοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις