Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Νάξος: Το “παραμύθι” που επιστράτευε για να εξαπατά επαγγελματίες

Νάξος: Το “παραμύθι” που επιστράτευε για να εξαπατά επαγγελματίες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Οι επαγγελματίες δέχτηκαν τηλεφώνημα από δήθεν ενδιαφερόμενο σε επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων/μηχανών ο οποίος τους είπε ότι ενδιαφέρεται να ενοικιάσει αυτοκίνητο για το διάστημα των διακοπών του στη Νάξο.

Μάλιστα επικαλέστηκε γνωστό γιατρό από το νησί, σαν προσωπικό φίλο του, κάνοντας αναφορά και σε μέλη της οικογένειάς του, ώστε να δείξει ότι έχει στενή φιλική σχέση μαζί του με προφανή στόχο να επιτύχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης από τους επαγγελματίες.

Οι επαγγελματίες ζήτησαν ένα ποσό που έπρεπε να καταβληθεί ως προκαταβολή για να ισχύσει η κράτηση ενοικίασης του αυτοκινήτου για το διάστημα που ζήτησε ο επιτήδειος. Στη μια περίπτωση αυτό το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί ήταν 400 ευρώ. Ο επιτήδειος είπε ότι θα καταβληθεί άμεσα.

Μετά από λίγη ώρα απέστειλε στον επαγγελματία “απόδειξη” καταβολής 4.000 ευρώ και τον ενημέρωσε ότι αντί για 400 ευρώ έκανε λάθος και κατέβαλε 4.000 ευρώ ζητώντας παράλληλα να του επιστραφεί το επιπλέον ποσό, δηλαδή οι 3.600 ευρώ.

Οι επαγγελματίες, έχοντας καλή πίστη, λόγω και της δήθεν στενής σχέσης που επικαλέστηκε με Νάξιο γιατρό, χωρίς πρώτα να εξετάσουν αν είχε καταβληθεί το ποσό και αρκούμενοι στην προφανώς πλαστή απόδειξη καταβολής που απέστειλε ο επιτήδειος, επέστρεψαν το ποσό!

Η συγκεκριμένη απάτη μόνο σε μια ημέρα έγινε σε τουλάχιστον τρεις επιχειρηματίες της Νάξου.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, επιχειρήθηκε να γίνει και σε ακόμη έναν επαγγελματία, ο οποίος όμως όταν του ζητήθηκε να επιστρέψει το επιπλέον ποσό που δήθεν είχε καταβάλει ο επιτήδειος, του απάντησε, “έλα εδώ να το πάρεις ο ίδιος”, κι όπως αντιλαμβάνεστε ήταν εκείνος που δεν πιάστηκε στα “δίχτυα” του επιτήδειου.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι εξαπατούν επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό με αυτόν το τρόπο, αφού επανειλημμένα έχει συμβεί και μάλιστα με “στόχο” επαγγελματίες αρκετών νησιών στις Κυκλάδες.

Αυτονόητο είναι ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να διερευνούν πολύ καλά τα στοιχεία ώστε οι εν λόγω απατεώνες να μη βρίσκουν “πρόσφορο έδαφος” για να συνεχίζουν τις απάτες τους.

Πηγή:  cycladesvoice

Νότιο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις