Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αθωώθηκε για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη – Καταδικάστηκαν 9 άτομα

Παναγιώτης Ψωμιάδης υπέρ Φιλιππίδη: «Μετά από 20 χρόνια το θυμήθηκαν; Ας μιλούσαν από τότε»

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και άλλοι 2 για την επίθεση που δέχθηκε ο τέως δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τον Μάιο του 2018, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Συνολικά δικάστηκαν 12 κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, μεταξύ τους και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 6 έως 11 μήνες. 

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στις απολογίες τους οι 7 από τους 12 κατηγορούμενους που βρίσκονταν στην αίθουσα, ισχυρίστηκαν ότι δεν συμμετείχαν στο περιστατικό, όπως και δεν επιτέθηκαν στον κ. Μπουτάρη αλλά ούτε προκάλεσαν φθορές στο όχημα μεταφοράς του, παρά μόνο παρακολουθούσαν το συμβάν, αφού βρέθηκαν εκεί λόγω της εκδήλωσης ή τυχαία. Μάλιστα ανέφεραν ότι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δώδεκα κατά περίπτωση βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της εξύβρισης λόγω και έργω. 

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παραπέμφθηκε για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος, πιο συγκεκριμένα κατηγορήθηκε πως με τις δηλώσεις που έκανε στην εκδήλωση, προέτρεψε το πλήθος να κινηθεί εναντίον του κ. Μπουτάρη.

Ψωμιάδης: Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι παρακίνησα το πλήθος εναντίον του Μπουτάρη

Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κατά την απολογία του σήμερα ανέφερε πως «όπως κάθε χρόνο βρισκόμουν στην εκδήλωση, και έδινα συνέντευξη σε κανάλι της Θεσσαλίας. Από πίσω μου άκουγα βρισιές προς τον κ. Δήμαρχο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω, πως τίμησα, τιμώ και σέβομαι τον κ. Μπουτάρη, η μόνη διαφορά που έχουμε είναι πολιτική. Την ώρα που περνούσε από δίπλα μου, είπα στην τηλεόραση “να το πολιτικό τραβέλι που πούλησε την Μακεδονία”. Είναι πολιτική εκφραση. Αυτό το είπα γιατί το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Μπουτάρης σε επίσκεψή του στα Σκόπια, τα ονομάτισε Μακεδονία, χωρίς να έχει υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών από την τότε κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Μπουτάρης σε προηγούμενη δικάσιμο, στην κατάθεσή του είχε αναφέρει πως το οργισμένο πλήθος του επιτέθηκε έπειτα από νεύμα που έκανε ο κ. Ψωμιάδης. Ο ίδιος σε αυτό απάντησε ενώπιον του δικαστηρίου, «θεωρείτε πως έχετε μπροστά σας έναν τραμπούκο; Κούνησα τα χέρια μου ενώ έδινα συνέντευξη; Που καταγράφηκε αυτό; Μόνο από τον δήμαρχο και τον οδηγό του. Υπήρχαν άτομα με εκατοντάδες τηλέφωνα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι παρακίνησα το πλήθος, ούτε καν ότι είπα κάτι. Εγώ δεν μετακινήθηκα από το σημείο που έδωσα συνέντευξη, δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας ή ένα βίντεο που να φαίνεται ότι κάνω κάτι. Σε μια ομάδα ατόμων που πήγε να του ορμήξει, γύρισα και τους είπα “δεν είναι σωστό, σεβαστείτε την ηλικία του”. Προσωπικά είδα μόνο ότι τον κυνηγούσαν, δεν είδα ότι τον χτύπησαν. Μάλιστα, καταδίκασα αργότερα τις αποδοκιμασίες».

Ο πρώην δήμαρχος εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως το μόνο που του έμεινε από όλη την ιστορία, έπειτα από τόσα χρόνια είναι ότι «υπάρχουν χαζοί άνθρωποι. Είμαι ικανοποιημένος από την απόφαση».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις