Site icon NewsIT
20:37 Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Οι “ναυαγοί” τελικά είναι… δουλέμποροι; Θρίλερ με Τούρκους που διασώθηκαν στη Ζάκυνθο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ιστιοφόρου με τους δύο Τούρκους επιβαίνοντες που εντοπίστηκαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης σε θαλάσσια περιοχή, 36 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Κερίου, καθώς το σκάφος που σύμφωνα με τους διασωθέντες είχε βυθιστεί, λίγα 24ωρα αργότερα... βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το σκάφος αφού ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου εξετάστηκε και βρέθηκαν στοιχεία που κάνουν το Λιμεναρχείο Ζακύνθου να πιστεύει ότι χρειάζεται να ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα, για να διαπιστωθεί αν συνδέεται με πιθανή διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία, καθώς πάνω στο σκάφος βρέθηκαν μεταξύ άλλων πολλές σωσίβιες ζώνες, παιδικά ρούχα και προμήθειες τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το υπό αμερικανική σημαία ιστιοφόρο Kontiki βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 20 μίλια δυτικά του νησιού και όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για το ίδιο πλοίο με το οποίο ταξίδευαν πριν λίγες ημέρες οι δύο Τούρκοι υπήκοοι πριν έρθουν αντιμέτωποι με την κακοκαιρία
και χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του Λιμενάρχη Ζακύνθου ο “ένας από τους δύο Τούρκους επιβαίνοντες είχε κατά το παρελθόν καταδικαστεί σε φυλάκιση για υπόθεση λαθραίας διακίνησης μεταναστών”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version