Site icon NewsIT

Όλυμπος: Γυναίκα ορειβάτης έπεσε σε τρύπα στα 2.700 μέτρα – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

03.01.2023 | 23:38
Όλυμπος: Γυναίκα ορειβάτης έπεσε σε τρύπα στα 2.700 μέτρα – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Σοβαρά έχει τραυματιστεί μία γυναίκα στον Όλυμπο, την ώρα που έκανε ορειβασία στο οροπέδιο των Μουσών και έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού.

«Έπεσε σε τρύπα μεταξύ χιονιού και βράχου» τονίζει στο GRTimes.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ζαφείρης Τρόμπακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 μ.μ., όταν μία γυναίκα υπήκοος Σερβίας, μαζί με τον φίλο της, έκαναν ορειβασία στο οροπέδιο των Μουσών, στον Όλυμπο, ωστόσο η γυναίκα έπεσε σε μία «τρύπα» (σ.σ. στην ορειβατική διάλεκτο ονομάζεται ριμέ), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Άμεσα ο άντρας επικοινώνησε με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης της τραυματισμένης γυναίκας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις από την 2η και την 8η ΕΜΑΚ, καθώς και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου. 

«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τον άντρα της γυναίκας και του προτείναμε είτε να τη σύρει σίγα σιγά προς τον καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη» είτε να να πάει μέχρι τον καταφύγιο, να πάρει κουβέρτες και να την σκεπάσει, διότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές» ανέφερε στο GRTimes.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ζαφείρης Τρόμπακας.

Στη συνέχεια ο κ. Τρόμπακας συμπλήρωσε πως η άτυχη γυναίκα έχει πέσει σε μία τρύπα μεταξύ χιονιού και βράχου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά το πόδι της. «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου έχει ενημερωθεί και είναι καθοδόν προς το σημείο».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version