Αυτό αποφασίστηκε σήμερα στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε, με την συμμετοχή εκπροσώπων του ΟΛΠΑ και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη υγείας Αντ. Χαροκόπου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο σταθμός θα στεγαστεί στο χώρο όπου λειτουργεί το ιατρείο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.
Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, αποφασίστηκε η δημιουργία δικτύου ενημέρωσης και επικοινωνίας σε εικοσιτετράωρη βάση μεταξύ Διεύθυνσης Υγείας, ΟΛΠΑ, Κεντρικού λιμεναρχείου και πλοίων τα οποία δένουν ή αποπλέουν από την Πάτρα, για να εντοπίζονται και να καταγράφονται ύποπτα περιστατικά.
Αμέσως, με τον εντοπισμό πιθανού κρούσματος, οι πλοίαρχοι θα ενημερώνουν τον σταθμό που θα δημιουργηθεί στο λιμάνι και ο ασθενής θα οδηγείται αμέσως με την άφιξη του πλοίου εκεί.
Στη συνέχεια κάτω από συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, θα μεταφέρεται στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
Ανάλογη σύσκεψη με στόχο τη λήψη μέτρων γα το ενδεχόμενο διαχείρισης κρουσμάτων Έμπολα, θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη με πρωτοβουλία της αιρετής Περιφέρειας και στο λιμάνι του Κατακόλου.
Όπως είπε στο patrastimes ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, το σύνολο των λιμενικών είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο, γιατί αν και ο ίδιος έχει ζητήσει εγγράφως, την αποστολή ειδικού εξοπλισμού αλλά και την κάθοδο ειδικού για την εκπαίδευση του προσωπικού, στο πως πρέπει στο εξής να λειτουργούν, για να αποτραπεί έκθεση τους σε πιθανό ασθενή της νόσου, δεν έχει λάβει καμία απάντηση.
Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών, όπου ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κώστας Παπούλιας, στο ανάλογο ερώτημά μας, αφοπλιστικά μας απάντησε, «Είμαστε ομάδα εργαζομένων υψηλού κινδύνου και προς το παρόν, ούτε καν έγγραφες οδηγίες έχουμε λάβει για την ετοιμότητα και την προστασία μας, έστω και αν καθημερινά προσέρχονται αλλοδαποί κρατούμενοι. Να φανταστείτε όταν έρχεται καινούργιος κρατούμενος, υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις για μεταδιδόμενο νόσημα, 6 μήνες μετά και πρόσφατα εντοπίστηκε στο σωφρονιστικό μας κατάστημα κρούσμα φυματίωσης.»
Ξεκίνησαν σήμερα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, τα σεμινάρια αντιμετώπισης του ιού ΄Έμπολα.
Όπως διαβάζουμε στο TrikalaNews, το προσωπικό του Νοσοκομείου αλλά και Σώματα Ασφαλείας που εμπλέκονται λόγω της φύσεως εργασίας με μετανάστες, συμμετείχαν στο σεμινάριο διαχείρισης υπόπτου κρούσματος του θανατηφόρου ιού.
Παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Σουφλιά, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Ντίνου Μπάρδα, του Αναπληρωτή Αστυνομικού Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων Γιώργου Σπηλιόπουλου, νοσηλευτικό προσωπικό, Αστυνομικοί και Πυροσβέστες συμμετείχαν στο Σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν μετά από ενέργειες του Διοικητή του Τμήματος Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Τρικάλων Αστυνόμο Α` Αθανάσιο Καππά και 20 εξωτερικοί Φρουροί των Φυλακών Τρικάλων, ενώ άλλοι 20 θα συμμετέχουν στο αυριανό Σεμινάριο.
Πηγή: trikalanews , patrastimes