Site icon NewsIT

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Spitfire και F16 «σκίζουν» τον ουρανό

27.10.2021 | 14:32
Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Spitfire και F16 «σκίζουν» τον ουρανό

(Ξένη Δημοσίευση) Πτήση του αεροσκάφους Spitfire κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής του στο στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόιτην Τρίτη 01 Ιουνίου 2021. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι, στην τελετή υποδοχής του Αεροσκάφους “Spitfire MJ755” στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ. Παρόντες ήταν επίσης η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ (Kate Smith), και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ίκαρος Πήτερ Λιβανός. Το επετειακό αεροσκάφος “Spitfire”, το θρυλικό πολεμικό αεροσκάφος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πετάει ξανά μετά από 68 χρόνια, στον ουρανό της Ελλάδας, μετά την ανακατασκευή του για πτήσιμη κατάσταση, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την ανακατασκευή του αεροπλάνου, για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας, χρηματοδότησε το Ίδρυμα «Ίκαρος». ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΕΘΑ/STR

Κορυφώνονται οι πρόβες για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα το μεσημέρι, Spitfire και F16 πραγματοποίησαν δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από τη συμπρωτεύουσα.

Όπως έγινε γνωστό, οι δοκιμαστικές διελεύσεις των αεροσκαφών Spitfire και F16 της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίες έγιναν από τις 13:45 έως 14:15, στο πλαίσιο δοκιμών για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το θρυλικό βρετανικό καταδιωκτικό Spitfire, προερχόμενο από το Τατόι, «συναντήθηκε» πάνω από την Κασσάνδρα της Χαλκιδικής με το ελληνικό F16.

Σε σχηματισμό πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης επιδόθηκαν σε ακροβατικούς ελιγμούς, σε μία «πρόγευση» του τι θα παρουσιάσουν, την Πέμπτη (28.10.2021), στους αιθέρες στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο του ΟΧΙ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version