Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πάτρα: Τα τρία κόλπα για να μην κάνουν το εμβόλιο – Άτομα εμβολιάζονται πολλές φορές για λογαριασμό άλλων

Κορονοϊός: Πώς επιδρά η αναμνηστική δόση του εμβολίου στους ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα χωρίς αντισώματα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη για εμβολιασμούς «μαϊμού» σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα και μάλιστα από έναν γιατρό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» υπήρξε καταγγελία από γνωστή Πατρινή πως τουλάχιστον δύο άτομα (ένας άνδρας και μία γυναίκα, επιχειρηματίας ο πρώτος και κομμώτρια η δεύτερη) πλήρωσαν για να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο πρώτος μάλιστα έδωσε 650 ευρώ για τον ίδιον, την σύζυγο, το παιδί του και την πεθερά του. Για την πεθερά πλήρωσε μόνο 50 ευρώ (έγινε και έκπτωση δηλαδή -!!!-) επειδή είχε κάνει ήδη την πρώτη δόση εμβολίου.

Τα κόλπα αποφυγής του εμβολιασμού

Παρέμβαση για το θέμα έκανε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου. Όπως δήλωσε «σε πάρα πολλές περιοχές έχει βρεθεί ο «αδύναμος κρίκος». Πρέπει η Πολιτεία να προσπαθήσει ώστε να διασφαλίσει τον έλεγχο των εμβολιασμών. Να είναι τουλάχιστον δύο άτομα κάθε φορά μέσα. Γνωρίζω ότι μία μερίδα πολιτών στην Πάτρα έχει βρει διάφορους τρόπους να παρακάμψει το σύστημα. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο στρεβλή είναι η υγειονομική εικόνα που έχει διαμορφωθεί»!

Σύμφωνα με την κυρία Μαστοράκου τα «κόλπα» που χρησιμοποιούν για να καταφέρουν να «ξεγελάσουν» το σύστημα χωρίς να κάνουν το εμβόλιο είναι τα εξής (με βάση τις αναφορές που η ίδια έχει):

Κάποιοι υγειονομικοί προφανώς πληρώνονται και πιστοποιούν στον πολίτη πως έχει κάνει το εμβόλιο ενώ στην ουσία… δεν το έχει κάνει. 

Εμβολιάζονται… για άλλους!

Είναι κάποια άτομα τα οποία έχουν εμβολιαστεί πολλές φορές για λογαριασμό άλλων. Αμείβεται για να παρουσιαστεί στο εμβολιαστικό κέντρο με ταυτότητα άλλου ατόμου. Είναι κάτι επικίνδυνο για την υγεία του, όμως το κάνουν. Για να πληρωθούν. Και φυσικά πληρώνονται αδρά γι αυτό.

Υπάρχουν πολλές αναφορές για πλαστότητα στα rapid test. Ουσιαστικά δίνουν χρήματα σε δομές για να εξασφαλίζουν rapid test που ουδέποτε έχουν γίνει.

Παρέμβαση Καρβέλη στον Εισαγγελέα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, δεν υπήρξε κάποια καταγγελία στην υπηρεσία του (κάτι το οποίο γνώριζε εκ των προτέρων η “Πελοπόννησος” και είναι απόλυτα… φυσιολογικό ότι δεν θα γινόταν καταγγελία στην 6η ΥΠΕ) όμως άμεσα επισκέφθηκε τον αρμόδιο Εισαγγελέα, του παρέδωσε το δημοσίευμα και ξεκίνησε ήδη δικαστική διερεύνηση. ΠΗΓΗ: Πελοπόννησος (ρεπορτάζ Κωνσταντίνος Φλαμής)

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις