Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πόρτο Χέλι: 24ωρη προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο χειριστής του σκάφους

Πόρτο Χέλι: 24ωρη προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο χειριστής του σκάφους

Ο χειριστής του σκάφους που προκάλεσε το δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι πήρε προθεσμία 24 ωρών για να ετοιμάσει την απολογία του. Τη συγκεκριμένη εξέλιξη εξέλιξη είχε προαναγγέλλει ο δικηγόρος του.

Στον ανακριτή μετά από την εισαγγελέα εμφανίστηκε ο Γάλλος χειριστής του φονικού σκάφους στο Πόρτο Χέλι όπου ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο εισαγγελέας Ναυπλίου του απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη συγκοινωνιών, για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Ο 44χρονος Γάλλος θα συνεχίσει να κρατείται στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου, όπου βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ.

Τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, αναμένονται τη Δευτέρα.

Από το δυστύχημα που προκάλεσε οδηγώντας το φουσκωτό σκάφος πάνω στο ξύλινο αλιευτικό σκοτώθηκαν δύο άνδρες, ενώ τραυματίστηκε μια γυναίκα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας.

Ο χειριστής του ταχύπλοου στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου αυτοβούλως και με τον συνήγορό του στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.

Οι Γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο σκάφος ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο και αργά το μεσημέρι του Σαββάτου αποχώρησαν.

Τι ισχυρίζεται ο Γάλλος

Ο 44χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν διέφυγε μετά το δυστύχημα, αλλά ότι βοήθησε, προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Όπως είπε, έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές, για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα, που είχαν χτυπηθεί. Δικαιολόγησε δε το γεγονός, ότι δεν παρουσιάστηκε άμεσα στις λιμενικές αρχές, λέγοντας ότι τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή, πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σοκάρουν οι εικόνες από την διαλυμένη βάρκα

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που η ξύλινη βάρκα διαλύθηκε. Το 12μετρο φουσκωτό σκάφος στην κυριολεξία τη διέλυσε όπως φαίνεται και στις εικόνες που ακολουθούν.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις