Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Θρήνος για τους τρεις 15χρονους που έσβησαν στην άσφαλτο

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Θρήνος για τους τρεις 15χρονους που έσβησαν στην άσφαλτο

– Η κοπάνα εξελίχθηκε σε τραγωδία για τρία 15χρονα αγόρια στην Κυπαρισσία
– Πήραν κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του ενός και σκοτώθηκαν στο δρόμο προς τα Φιλιατρά
– Οι απουσίες κράτησαν την τελευταία στιγμή έναν φίλο τους από το να τους ακολουθήσει
– Η μητέρα του ενός θύματος δουλεύει στο νοσοκομείο όπου μετεφέρθηκε το παιδί της

Ενρίκο Μπουζάνι, ετών 15. Νίκος Τριαλλώνας, ετών 15. Χρήστος Μερτάι, ετών 15. Τρία μικρά παιδιά, που χάθηκαν στην άσφαλτο. Τρία αγόρια που θέλησαν να κάνουν ό,τι και πολλοί άλλοι συνομήλικοί τους: μια κοπάνα από το σχολείο. Όμως σε μια στροφή του δρόμου από την Κυπαρισσία προς τα Φιλιατρά άφησαν την τελευταία τους πνοή. Μέσα στο αυτοκίνητο που ανήκε στον πατέρα του ενός και το οποίο είχαν πάρει κρυφά. Ένα τροχαίο που βύθισε σε βαρύ πένθος μια ολόκληρη πόλη.

Η Κυπαρισσία έχει βυθιστεί στο πένθος για το χαμό των τριών αγοριών. Σήμερα, στις 14:30, θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο 15χρονος Νίκος Τριαλλώνας.

Το πρωί της Δευτέρας (19.11.2018) τα τρία αγόρια πήγαν κανονικά στο σχολείο. Μετά την πρώτη ώρα, όμως, αποφάσισαν να φύγουν. Να κάνουν κοπάνα. Μαζί τους επρόκειτο να πάει κι άλλος ένας φίλος και συμμαθητής τους. Θα ήταν κι εκείνος στο μοιραίο αυτοκίνητο αν, την τελευταία στιγμή, δεν αποφάσιζε να μην ακολουθήσει τους φίλους του γιατί είχε πολλές απουσίες.

Ο Νίκος Τριαλλώνας και ο Χρήστος Μερτάι σκοτώθηκαν ακαριαία όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ενρίκο Μπουζάνι ξέφυγε, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, από την πορεία του, σε μια στροφή του δρόμου (στην εθνική οδό Πύργου – Μεθώνης, στο ύψος της Τερψιθέας) από την Κυπαρισσία προς τα Φιλιατρά. Συγκρούστηκαν με βαν που οδηγούσε ένας 48χρονος Ρουμάνος και το οποίο κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Τα αυτοκίνητα έγιναν άμορφη μάζα.

Ακαριαία έχασαν τη ζωή τους ο Νίκος Τριαλλώνας και ο Χρήστος Μερτάι, ενώ ο φίλος τους Ενρίκο Μπουζάνι τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου το απόγευμα της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Ενρίκο Μπουζάνι
Νίκος Τριαλλώνας
Χρήστος Μερτάι

Τα παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο την πρώτη ώρα. Φοιτούσαν και οι τρεις στο ΕΠΑΛ της περιοχής. «Έφυγαν τη δεύτερη ώρα από το σχολείο και οδηγώντας ο ένας από τους τρεις το αυτοκίνητο του πατέρα του, στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών, στο ύψος της Τερψιθέας, λόγω υπερβολικής ταχύτητας μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα δυο επί τόπου και το τρίτο στο νοσοκομείο», λέει στο newsit.gr ο Δημήτρης Δράκος, διευθυντής του σχολείου.

Περιγράφει πως όταν τη δεύτερη ώρα οι καθηγητές πήραν απουσίες, τότε κατάλαβαν ότι τα τρία αγόρια είχαν φύγει. Σε μια μικρή πόλη όπως η Κυπαρισσία, τα νέα μαθαίνονται γρήγορα. «Καθηγητές, ο σύλλογός μας, εγώ και τα παιδιά είμαστε όλοι σε βαρύ πένθος», τόνισε ο κ. Δράκος.

Ακούστε τι είπε

Σοκάρουν οι μαρτυρίες από το τροχαίο

«Άκουσα ένα μπαμ, τα σκυλιά γάβγιζαν, βγήκα, είδα ό,τι είδα. Ήταν όλοι πιτσιρικάδες» είπε ένας κάτοικος της περιοχής που άκουσε τα πάντα όταν έγινε η μοιραία σύγκρουση. Μετά τη σφοδρότατη σύγκρουση, επικράτησε πανικός, είπε ένας άλλος κάτοικος.

Τα παιδιά ήταν αγαπητά στην τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας. Ζούσαν χρόνια στην περιοχή τόσο το αγόρι από την Αλβανία όσο κι εκείνο από τη Βουλγαρία. «Τα γνωρίζαμε. Ήταν καλά παιδιά. Ήμαστε όλοι συγκλονισμένοι», είπε μια γυναίκα που δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγωδία.

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν τα παιδιά εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Οι γονείς τους δεν μπορούσα να πιστέψουν το κακό που τους είχε βρει. Η μοίρα τα έφερε έτσι που στο νοσοκομείο όπου πήγαν τα παιδιά, εργάζεται η μητέρα του ενός από τα θύματα. Δεν μπορούσε να πιστέψει, όταν έμαθε πως μεταφέρονται εκεί θύματα ενός σοβαρού τροχαίου, πως ανάμεσά τους ήταν ο γιος της. Γιατί θεωρούσε πως ο παιδί της εκείνη την ώρα ήταν στο σχολείο…

Συγκλονιστική είναι και η αποκάλυψη πως ήταν τόσο σφοδρή η σύγκρουση που τα παιδιά ήταν αδύνατον να αναγνωριστούν.

Εκτός από φίλοι και συμμαθητές, Νίκος, ο Ενρίκο και ο Χρήστος ήταν και συναθλητές στον Α.Ο. Κυπαρισσίας. Η ομάδα τους, τους αποχαιρέτισε με ένα συγκινητικό post στο Facebook.

«Ο Α.Ο Κυπαρισσίας με πόνο ψυχής αποχαιρετά τους τρεις νεαρούς αθλητές του, Χρήστο Μιρτάι, Νίκο Τριαλώνα και Ενρίκο Μπουζάνι που τόσο απρόοπτα και άδικα έφυγαν από κοντά μας. Στις οικογένειες των τριών αγγέλων μεταφέρουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση μας στο πένθος τους».

Ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο newsit.gr στάθηκε στο πόσο καλά παιδιά ήταν και οι τρεις. Δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα είπε. Τα γνώριζε από μικρά άλλωστε. Η τελευταία φορά που τους είδε ήταν την περασμένη Τετάρτη, στην προπόνηση της ομάδας.

Ακούστε τι είπε

Ακυρώνονται λόγω πένθους οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Σε ένδειξη σεβασμού στο πένθος των τριών οικογενειών, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει.

«Σήμερα τα λόγια μας στερεύουν και το συναίσθημα της απέραντης θλίψης κατακλύζει και σκοτεινιάζει τις ψυχές όλων μας. Λόγω της ανείπωτης τραγωδίας που διαδραματίστηκε στην πόλη μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας αποφάσισε ως ένδειξη πένθους και ανθρώπινης αλληλεγγύης, την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων.

Θα πραγματοποιηθεί μόνο η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Εμπορικού Συλλόγου, σε λιτή τελετή, στο εμπορικό τρίγωνο της πόλης μας στις 14/12, καθώς και η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση του Συλλόγου μας στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στις 22/12. Ο διαγωνισμός φωτογραφίας που βρίσκεται σε εξέλιξη “παγώνει” και θα συνεχιστεί μετά από 30 ημερολογιακές ήμερες», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ
Με πληροφορίες και από gargalianoionline.gr, patrisnews.com

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις