Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πέθανε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, Νίκος Δεμίρης

Πέθανε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, Νίκος Δεμίρης

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών άφησε, μετά από νοσηλεία του, καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, ο πάλαι ποτέ τραγουδιστής Νίκος Δεμίρης. Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιοκτήτης του γνωστού και ομώνυμου τσιπουράδικου στη Ν. Ιωνία.

Η κηδεία του θα γίνει στις 5.30 σήμερα το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και επιθυμία της οικογένειας, είναι αντί για στεφάνια, τα χρήματα να δοθούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Ο γνωστός «Δεμίρης», αποτελεί ένα σήμα κατατεθέν της Νέας Ιωνίας, ενώ σχεδόν όλες οι εκπομπές μαγειρικής αλλά και τηλεοπτικά ρεπορτάζ για την γαστρονομία, έχουν κάνει αναφορές για το συγκεκριμένο χώρο, που λειτούργησε με ιδιαίτερο μεράκι ο ίδιος…

Στο μαγαζί του είχε φωτογραφίες από την καριέρα του στο τραγούδι, στο πλευρό λαϊκών τραγουδιστών όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Πόλυ Πάνου, ο Μανώλης Αγγελόπουλος και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Ο Νίκος Δεμίρης διατήρησε το ομώνυμο τσιπουράδικο του στη Νέα Ιωνία από το 1997 (τώρα πλέον υπό την ευθύνη του υιού του) όταν και αποφάσισε να αφήσει πίσω του την μεγάλη του αγάπη, το τραγούδι, και να ασχοληθεί με τον δεύτερο έρωτα του, όπως έλεγε, τα θαλασσινά, το τσίπουρο και τον κόσμο…

Σε παλιότερες συνεντεύξεις του, είχε πει, «τραγουδούσα 30 χρόνια περίπου με το Καζαντζίδη, τον Μπιθικώτση, τη Πόλυ Πάνου όλα αυτά τα ιερά τέρατα. Όμως τις αλλαγές που γινόντουσαν με την πάροδο του χρόνου δεν μπορούσα να τις ακολουθήσω και αποσύρθηκα. Τότε οι φίλοι μου, πρότειναν να ανοίξω ένα τσιπουράδικο».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι επί μία δεκαετία 1988-1998 ασχολήθηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Εγγλεζονήσι».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ»

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» Στέργιος Φάτσης και το Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου Δεμίρη που έφυγε από τη ζωή.
«Ένας άνθρωπος αξιοπρεπής, που τον χαρακτήριζε η αγάπη του και η προσφορά του για τη Νίκη Βόλου.
Έφυγε από κοντά μας, ένα κομμάτι της ιστορίας της Ν. Ιωνίας…».

Πηγή: magnesianews, e-thessalia

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις