Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πήλιο: Αποζημίωση 7.100 ευρώ σε ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου – Οι εικόνες από το κατάστημά του που προκάλεσαν αίσθηση [pics]

Πήλιο: Αποζημίωση 7.100 ευρώ σε ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου – Οι εικόνες από το κατάστημά του που προκάλεσαν αίσθηση [pics]
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στο Πήλιο κινήθηκε νομικά και δικαιώθηκε. Αυλαία στην πολυσυζητημένη υπόθεση…

Εναν χρόνο μετά την πτώση του πανύψηλου πλάτανου στην κεντρική πλατεία Πορταριάς στο Πήλιο, όπου από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, αποζημιώνεται ο ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης χειροποίητων γλυκών, πάνω στο οποίο «προσγειώθηκε» το πανύψηλο δέντρο.

Πριν από έναν χρόνο, στις 21 Οκτωβρίου, στις 20.00 περίπου το βράδυ και ενώ τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά και η Πορταριά έσφυζε από ζωή ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Ο πλάτανος, που βρισκόταν στην άκρη της πλατείας, πάνω από τον δρόμο, έσπασε. Ο κορμός του έπεσε πάνω στο κατάστημα με τα χειροποίητα γλυκά που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου, δίπλα από το περίπτερο.

Πήλιο: Ζήτησε και πήρε αποζημίωση ο ιδιοκτήτης καταστήματος

Από την πτώση του κορμού, που έπεσε κάθετα στο οδόστρωμα και έκλεισε την κυκλοφορία, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κατάστημα, που ήταν κλειστό, καθώς είχε υποστεί ήδη ζημιές από την έκρηξη που είχε σημειωθεί λίγα 24ωρα νωρίτερα σε διπλανή ταβέρνα. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα που ήταν εκεί σταθμευμένα και σε μία μοτοσικλέτα.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που είδε στην επιχείρησή του να καταστρέφεται, ό,τι είχε απομείνει όρθιο από την έκρηξη στην ταβέρνα στην Πορταριά, αποφάσισε να διεκδικήσει αποζημίωση από τον Δήμο Βόλου.

Τότε κάτοικοι έλεγαν ότι ο πλάτανος ήταν επικίνδυνος και ότι είχαν ενημερώσει για την επικινδυνότητα τον Δήμο Βόλου. Ο Δήμος Βόλου είχε προχωρήσει σε εργασίες κλαδέματος με γερανοφόρο όχημα στον συγκεκριμένο πλάτανο, πριν αυτός κοπεί στα δύο. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό μετά από έλεγχο, η έκρηξη που προηγήθηκε στην ταβέρνα είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του πλατάνου.

Η απόφαση για την αποζημίωση

Με αίτημά του ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πώλησης χειροποίητων γλυκών ζήτησε αποζημίωση ύψους 7.101,07 ευρώ για τις ζημιές που υπέστη όταν ο πλάτανος έπεσε πάνω στην επιχείρησή του.

Με γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Βόλου αποφασίστηκε η αποζημίωση του ιδιώτη στο πλαίσιο εξώδικου συμβιβασμού. Το αίτημα έγινε δεκτό στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις