Site icon NewsIT

Πήλιο: Η κράτηση που έβαλε σε σκέψεις τον ξενοδόχο – Η συμφωνία για την τιμή ήταν μόνο η αρχή

28.02.2022 | 12:29
Πήλιο: Η κράτηση που έβαλε σε σκέψεις τον ξενοδόχο – Η συμφωνία για την τιμή ήταν μόνο η αρχή

Ο ξενοδόχος στο Πήλιο λύνει τη σιωπή του και αποκαλύπτει όλα όσα έζησε και κλήθηκε να διαχειριστεί…

Συναγερμός σήμανε στους ξενοδόχους στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, μετά τα απανωτά χτυπήματα απατεώνων, οι οποίοι προσπαθούν να αποσπούν χρήματα υφαρπάζοντας τους τραπεζικούς κωδικούς των επιχειρηματιών, με πρόσχημα τις κρατήσεις δωματίων.

Προσποιούμενοι τους πελάτες οι απατεώνες χτύπησαν προχθές Σάββατο (26-02-2022) το βράδυ στην επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων του Δημήτρη Γεωργαδάκη, μέλους του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών. Ο επιχειρηματίας δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα, ο οποίος, σύμφωνα με τον Δημήτρη Γεωργαδάκη, μιλούσε άπταιστα ελληνικά, προκειμένου να κάνει κράτηση δωματίου για τον ερχόμενο Μάιο.

Αρχικά το δόλωμα του επιτήδειου ήταν η χρονική διάρκεια της κράτησης για έξι ημέρες, γεγονός που κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον του επιχειρηματία. Αφού συμφώνησαν στην τιμή, ο απατεώνας ζήτησε από τον κ. Γεωργαδάκη τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας, τον οποίο ο επιχειρηματίας έδωσε.

Στη συνέχεια είπε ότι θα εξοφλήσει άμεσα το ποσό με κατάθεση σε τράπεζα διαδικτυακά στέλνοντας μήνυμα στον ιδιοκτήτη με συγκεκριμένο κωδικό. Μόλις ο επιχειρηματίας στείλει τα στοιχεία του, ο επιτήδειος αποκτά αμέσως πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

«Μόλις μου είπε για το μήνυμα» επισημαίνει ο Δημ. Γεωργαδάκης «ευτυχώς αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Τότε αντιλήφθηκα ότι με τον αριθμό της τραπεζικής μου κάρτας δεν μπορεί να καταθέσει χρήματα, παρά μόνο να πάρει. Εκλεισα το τηλέφωνο και κάλεσα αμέσως τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μόλις ανέφερα το περιστατικό έκπληκτος άκουσα να μου λένε ότι υπάρχει και άλλη καταγγελία από γυναίκα ξενοδόχο στο Πήλιο και η Αστυνομία ήδη διερευνά. Οι συνάδερφοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί το κύκλωμα δρα ακόμη» τονίζει ο ίδιος στο taxydromos.gr.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης εφιστά την προσοχή των επιχειρηματιών, υπογραμμίζοντας ότι οι απόπειρες είναι πολλές. «Δυστυχώς» σημειώνει ο Γ. Ζαφείρης «οι αντίστοιχες περιπτώσεις είναι πολλές το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Μαγνησία και οι ξενοδόχοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Το δόλωμα είναι η κράτηση δωματίου για πολλές μέρες, προκειμένου οι απατεώνες να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ξενοδόχων.

Οι συνάδερφοι πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να μην μπαίνουν καν στη διαδικασία να συζητούν με τους απατεώνες, που προσποιούνται τους πελάτες. Επίσης, να γνωρίζουν ότι οι όποιες συναλλαγές, πέραν των κανονικών, πρέπει από τους ίδιους να θεωρούνται πάντα ύποπτες. Οταν δέχονται τηλεφωνήματα για κρατήσεις, πρέπει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την κατάθεση των χρημάτων να είναι η ενδεδειγμένη. Δίνει τον αριθμό λογαριασμού ο ξενοδόχος και περιμένει να δει την κατάθεση ή σε διαφορετική περίπτωση να του επιδείξει ο πελάτης το έγγραφο της κατάθεσης στην τράπεζα. Ολα τα άλλα είναι ύποπτα. Να προσέχουν και να είναι υποψιασμένοι οι συνάδερφοι και εμείς ως Ενωση Ξενοδόχων είμαστε σε πλήρη επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο» αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version