Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πήλιο: Λύκοι στήνουν καρτέρι και “εξαφανίζουν” κοπάδια – Φοβούνται για τη ζωή τους οι κτηνοτρόφοι

Πήλιο: Λύκοι στήνουν καρτέρι και “εξαφανίζουν” κοπάδια – Φοβούνται για τη ζωή τους οι κτηνοτρόφοι
Φωτογραφία αρχείου

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι του Νοτίου Πηλίου που βλέπουν λύκους να κατασπαράσσουν τα κοπάδια τους. Έφτασαν στο σημείο να φοβούνται για τη ζωή τους…

Στα όρια των χωριών έφτασαν οι λύκοι στο Νότιο Πήλιο, και “εξαφανίζουν” ολόκληρα κοπάδια. Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, καθώς τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες μέρες.

Το πρόβλημα με την εμφάνιση λύκων στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά τους τελευταίους μήνες οι επιθέσεις λύκων σε κοπάδια κτηνοτρόφων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Το τελευταίο διάστημα, δεν είναι λίγοι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής που έχουν δει να “εξαφανίζεται” ακόμη και το μισό τους κοπάδι…

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του taxydromos.gr, κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαύκου αποφάσισαν να απευθυνθούν στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη αναζητώντας λύση. Προβληματισμένοι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ετοιμάζονται να συστήσουν σύλλογο για να μπορέσουν να έχουν παρεμβατικό λόγο. Χθες επισκέφθηκαν στο γραφείο της την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, η οποία δήλωσε αναρμόδια και τους παρέπεμψε στο Δασαρχείο και την Αστυνομία.

«Όταν βραδιάζει γύρω στις 9 μ.μ. ακούς του λύκους να ουρλιάζουν. Εχουν φθάσει πλέον κοντά στα χωριά. Σε λίγο δεν θα μπορούμε να βγούμε ούτε έξω από τα σπίτια μας. Δεν ζητάμε ευθύνες. Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ζητάμε. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τα ζώα μας στα μαντριά και να τα ταΐζουμε. Οι τιμές των ζωοτροφών είναι στα ύψη και οι επιδοτήσεις που παίρνουμε δεν φθάνουν. Οι λύκοι έχουν αρχίσει και γίνονται επικίνδυνοι. Σε ένα μήνα θα ξεκινήσει η συγκομιδή της ελιάς. Πώς θα πάμε στα κτήματά μας;», ξεσπά κτηνοτρόφος της περιοχής.

Πηγή: taxydromos.gr.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις