Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πύργος: Ουρές πιστών μπροστά από θαυματουργή εικόνα της Παναγίας – Τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες (video)

Πύργος: Ουρές πιστών μπροστά από  θαυματουργή εικόνα της Παναγίας – Τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες (video)

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, προκαλεί συγκίνηση στους πιστούς, που σπεύδουν για να προσκυνήσουν. Τις τελευταίες μέρες, την σκουπίζουν αλλά συνεχίζει να μυροβλύζει…

Δεκάδες πιστοί συρρέουν από το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στον Πύργο για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας. Τις τελευταίες ημέρες η εικόνα μυροβλύζει και αυτό έχει προκαλέσει την έκπληξη των πιστών αλλά και των ιερέων και επιτρόπων που παρότι σκούπισαν την εικόνα στο εσωτερικό της, αυτή και πάλι μυρόβλησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιερείς και οι επίτροποι, πήγαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας (10-05-2021) να βάλουν την εικόνα στη θέση της μετά τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής. Ο νεωκόρος όταν τοποθετήθηκε η εικόνα διαπίστωσε πως αναδυόταν μια ευωδία. Την σκούπισαν όμως και πάλι υπήρξε η ευωδία, ενώ κάποιοι παρατήρησαν σταγονίδια πάνω στο ασήμι.

Η εικόνα συνεχίζει να μυροβλύζει έως σήμερα, πιθανότατα από ένα σημείο μια μικρή τρύπα στο ασημένιο κάλυμμα. Οι σταγόνες μύρου είναι διακριτές όπως θα δείτε και στο video του ilialive.gr, σε διάφορα σημεία της εικόνας. Το τζάμι είχε απομακρυνθεί για να παρατηρηθεί το φαινόμενο και επανατοποθετήθηκε χθες το πρωί.

Η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας

Η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας είναιο η πιο παλιά εικόνα του Ναού καθώς χρονολογείται από το πρώτο μισό του 19ου αιώνα. Λεγεται ότι την έφεραν από το Άγιο Όρος οι μοναχοί με καράβι ως το Κατάκολο. Αφού ήρθαν σε διαπραγματεύσεις με διαφόρους επιτρόπους των τοπικών ναών δε συμφώνησαν και γύρισαν να φύγουν.

Τότε σηκώθηκε μεγάλη φουρτούνα και το καράβι δεν μπορούσε να ξεκινήσει. Τελικά ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Διπλάρης, ιερέας στο Ναό του Αγίου Αθανασίου αγόρασε την εικόνα.

Την Παρασκευή μετά το Πάσχα, την εορτή της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, η εικόνα μαζί με το λαό πορεύεται στους δρόμους της Ανατολικής πλευράς της πόλης για ευλογία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις