Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ρένα Κουβελιώτη: Συγκινεί η μάχη της δημοσιογράφου με τη συρρίκνωση εγκεφάλου

Ρένα Κουβελιώτη: Συγκινεί η μάχη της δημοσιογράφου με τη συρρίκνωση εγκεφάλου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές της δημοσιογράφου του Alpha, Ρένας Κουβελιώτη, για τη μεγάλη μάχη που δίνει.

Στον πρόλογο του βιβλίου της “Θα μ΄ αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;” αναφέρει χαρακτηριστικά για τη συρρίκνωση εγκεφάλου, πρόδρομο στάδιο της άνοιας: “Αν ήμουν μόνη στη ζωή μπορεί και να μη με ένοιαζε, τώρα όμως…”.

Σύμφωνα με την ίδια, όλα ξεκίνησαν το 2015 με κάποια κενά μνήμης. “Τα blackout άρχισαν να κυριαρχούν την καθημερινότητά μου. Στη δουλειά με πείραζαν συνάδελφοι όταν ξεχνούσα τα ρεπό μου, ονόματα συνεντευξιαζόμενος και συνεργατών. Τα χρωματιστά αυτοκόλλητα σημειώματα έγιναν ο καλύτερος σύμμαχος μου:Μην ξεχάσω να πληρώσω τη ΔΕΗ, τσακ κόλλημα στην ατζέντα, που πάλευε να μη σκάσει από το χαρτάκια. Μην ξεχάσω να απλώσω τα ρούχα, τσακ κόλλημα στον καθρέφτη του μπάνιου. Μην ξεχάσω να αγοράσω γάλα όταν σχολάσω, τσακ κόλλημα στον υπολογιστή του γραφείου. Λίστες υποχρεώσεων παντού. Κόκκινα λαχανί πορτοκαλί και κίτρινα χαρτάκια έγιναν βήματα της ζωής μου”.

Η δημοσιογράφος διευκρίνισε ότι έγραψε το βιβλίο της ουσιαστικά για τα παιδιά της το 15χρονο γιο της και τη 10χρονη κόρη της.

“Δεν πεθαίνει το σώμα μου, πεθαίνει όμως το μυαλό μου, σιγά, σιγά. Τί αξία έχει η ζωή χωρίς μνήμη; Θα τα ξεχάσω όλα μαζί ή σταδιακά; Δηλαδή θα ξεχάσω ποια είμαι; Τί έχω; Τί θέλω; Τα όνειρά μου; Θα ξεχάσω τα παιδιά μου; Απόγνωση, αγωνία, φόβος και μάχη με το χρόνο. Θα μπορέσω να τους μάθω τη ζωή; Τί να προσέξουν. Τί να αποφύγουν. Να μην να επαναλάβουν τα δικά μου λάθη. Θα προλάβω; Τί περιθώρια έχω; Και τί να τους πω; Επειδή σε λίγο δεν θα σας θυμάμαι πάρτε αυτές τις οδηγίες για τη ζωή σας; Να τα αφήσω σαν Διαθήκη; Μία πολύτιμη Διαθήκη είναι αυτό το βιβλίο”, σημειώνει στην Καθημερινή.

< θα με αγαπάς όταν δε θα σε θυμάμαι; >Το βιβλίο του alter ego μου στα χέρια σας από τη Δευτέρα…. Μια κατάθεση…

Gepostet von Despina Sotiropoulou am Samstag, 17. Oktober 2020

Η δημοσιογράφος ωστόσο δε χάνει τις ελπίδες της, αναφέροντας ότι σύντομα θα εξεταστεί από ακόμα έναν ειδικό ενώ την έχει αναλάβει ιατρική σχολή για γονιδιακό έλεγχο. “Αν βρούμε το αίτιο ίσως με κατάλληλη αγωγή να καθυστερήσουμε την εξέλιξη”…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις