Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Εξελίξεις για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης με ειδικές ανάγκες! Τι ζητάει ο 24χρονος κατηγορούμενος

Ρόδος: Εξελίξεις για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης με ειδικές ανάγκες! Τι ζητάει ο 24χρονος κατηγορούμενος

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον βιασμό της 19χρονης με ειδικές ανάγκες, θα καθίσουν στις 3 Φεβρουαρίου, ο 20χρονος από την Αλβανία, που κατηγορείται και για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και ο 23χρονος Ρομά…

Μετά την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ο τότε 19χρονος Αλβανός, κατηγορείται ότι βίασε μαζί με τον 23χρονο αθίγγανο, την 19χρονη ανάπηρη κοπέλα. Ο τελευταίος αναμένεται να υποβάλει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω αίτημα για την διακοπή της προσωρινής του κράτησης λόγω παρέλευσης του προβλεπόμενου ορίου των 18 μηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε αιτηθεί την άρση της προσωρινής του κράτησης ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και το αίτημά του απορρίφθηκε. Διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι ως λόγος απόρριψης προβλήθηκε ότι για το αδίκημα του βιασμού προβλέπεται ισόβια κάθειρξη με τον νέο ποινικό κώδικα αν και στην περίπτωσή του, βρίσκει εφαρμογή ο προηγούμενος ποινικός κώδικας με ευμενέστερες διατάξεις.

Εν πάση περιπτώσει οι δύο κατηγορούμενοι θα δικαστούν συγκεκριμένα ως υπαίτιοι του ό,τι, στη Ρόδο, την 1η Δεκεμβρίου 2018, “με πρόθεση και κατόπιν μεταξύ τους συναπόφασης, με σωματική βία και με απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου εξανάγκασαν άλλον σε συνουσία και σε άλλη ασελγή πράξη, τέλεσαν δε την πράξη τους αυτή όντες δύο τον αριθμό και ενεργώντας από κοινού”.

Ειδικότερα, αφού προηγουμένως είχαν μεταβεί στον υπαίθριο χώρο πίσω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού στη Ρόδο, όπου συχνάζουν νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και η παθούσα, πρότειναν στην τελευταία να τους ακολουθήσει στο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο Αλβανός, με το πρόσχημα ότι θα πήγαιναν μία βόλτα για να ακούσουν μουσική.

Η παθούσα, η οποία πάσχει από ψυχική – πνευματική διαταραχή κι έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, πειθόμενη αρχικά από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και μη αντιλαμβανόμενη τις εγκληματικές τους προθέσεις, δέχθηκε να τους ακολουθήσει. Μπήκε στο αυτοκίνητο και μέσα σε αυτό επιβιβάστηκε και ο αθίγγανος.

Εν συνεχεία, αφού μετέφεραν την παθούσα με το ανωτέρω όχημα, του οποίου τις πόρτες κλείδωσε ο Αλβανός, σε υπαίθριο χώρο πλησίον παραλίας, ο Αλβανός, παρουσία και του αθίγγανου, κατηγορείται ότι την χτύπησε και τη βίασε. Το μαρτύριο της κοπέλας όμως δεν τελείωσε εκεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Οι κατηγορούμενοι την έβαλαν ξανά στο αυτοκίνητο και την πήγαν στην περιοχή του Ενυδρείου, πλησίον χώρου που λειτουργούν ιδιωτικές τουαλέτες. Εκεί, εμμένοντας στο αρχικό τους σχέδιο και εκμεταλλευόμενοι τις υπέρτερες σωματικές τους δυνάμεις, τη βίασαν ξανά.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις