Site icon NewsIT

Ρόδος: Η στιγμή που αναποδογυρίζουν και σπάνε αυτοκίνητα της Uber

28.04.2023 | 13:03
Ρόδος: Η στιγμή που αναποδογυρίζουν και σπάνε αυτοκίνητα της Uber

Στα άκρα η διαμάχη ταξιτζήδων με οδηγούς αυτοκινήτων της Uber λίγο πριν το φετινό καλοκαίρι. Ανάστατη η Ρόδος από τις αντιδράσεις και τις ζημιές των τελευταίων ημερών…

Η Ρόδος στο επίκεντρο με την κόντρα ταξιτζήδων του νησιού με οδηγούς της Uber να κορυφώνεται. Οι οδηγοί ταξί καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητούν από την εταιρεία να φύγει από το νησί πριν το καλοκαίρι. Κάποιοι για να το πετύχουν προχωρούν σε ακρότητες που αποτυπώνονται στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr. Σε αυτό βλέπουμε τι έγινε την Τετάρτη 26 Απριλίου του 2023 στην οδό Ηλία Βενέζη. Με ταξιτζήδες να καταστρέφουν οχήματα της Uber και να φτάσουν στο σημείο να τα αναποδογυρίσουν.

Το θερμόμετρο της έντασης είχε αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα λίγο νωρίτερα. Στην περιοχή του Ροδινιού καταγγέλθηκε ότι οδηγός της Uber προέβη σε άσεμνη χειρονομία κατά οδηγών ταξί. Στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.

Την ίδια μέρα (26-04-2023) οδηγήθηκαν στην αστυνομία και άλλοι δύο οδηγοί της Uber που καταγγέλθηκαν ότι χρέωναν χαμηλότερα κόμιστρα από τα προβλεπόμενα και συγκεκριμένα 20 ευρώ από την Καλλιθέα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ το ελάχιστο προβλεπόμενο κόμιστρο της Uber ανέρχεται στα 36 ευρώ.

Αγανακτισμένοι ταξιτζήδες πήγαν στην οδό Ηλία Βενέζη και προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα της εταιρείας. Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα για να αποτρέψουν την παραμονή της Uber στη Ρόδο, η οποία, όπως σημειώνουν, θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα προορισμό όπου το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας. Από τον κλάδο των ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.

Οι καταστροφές αυτοκινήτων στη Ρόδο

Οι οδηγοί της Uber μιλούν για απειλές και μια συντονισμένη προσπάθεια εκφοβισμού τους. Διαψεύδουν τις καταγγελίες των ιδιοκτητών ταξί, δηλώνουν νόμιμοι και ζητούν την προστασία των Αρχών για να κάνουν τη δουλειά τους.

Η ανακοίνωση της CoolRhodes

Τα τελευταία 24ωρα, έχουν συμβεί στο νησί της Ρόδου αδιανόητες πράξεις απειλών, ξυλοδαρμών, εκβιασμών και δολιοφθορών από οργανωμένη και καθοδηγούμενη ομάδα, καταλύοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και νόμιμης
οικονομικής δραστηριότητας.

Δεν θα ανεχθούμε τις έκνομες ενέργειες τρίτων κατά των ανθρώπων και της περιουσίας της εταιρείας μας. Δεν θα αποδεχθούμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλουν με τις πράξεις τους, οι οποίες θυμίζουν εκείνες που τον Μάρτιο του 2023 έλαβαν χώρα στο νησί της Μυκόνου. 

Έχουμε ήδη προβεί στις αναγκαίες νομικές ενέργειες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και με εμπιστοσύνη στην ελληνική πολιτεία, στις δημοτικές, αστυνομικές και πολιτειακές αρχές ότι θα πράξουν το αυτονόητο, ήτοι να προστατέψουν την σωματική  ακεραιότητα των ανθρώπων μας, την περιουσία μας και την συνέχιση της νόμιμης λειτουργίας μας. Καταγγέλλουμε τις έκνομες ενέργειες που δεν συνάδουν με πολιτισμένες κοινωνίες και είμαστε
πεπεισμένοι ότι οι Αρχές θα πράξουν το καθήκον τους. 

Παράλληλα οι ίδιες πηγές, που έχουν προβεί σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, διασπείρουν στα ΜΜΕ ψευδείς ειδήσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα λειτουργίας της εταιρείας μας «CoolRhodes ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στη Ρόδο. 

Τις διαψεύδουμε κατηγορηματικά και δηλώνουμε ότι:  Η εταιρεία μας είναι νομίμως αδειοδοτημένη και τηρεί στο ακέραιο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε».

Tags: ,

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version