Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρόδος: Βίασε 60χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της – Οργή για τα λόγια που της είπε στο τέλος

Δεν χωράει ανθρώπου νους τα όσα έγιναν στη Ρόδο με θύμα μια 60χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ο βιασμός της ήταν αναπόφευκτος για την άτυχη γυναίκα από τη στιγμή που ο δράστης μπήκε στο σπίτι της. Ο ίδιος έδειχνε να απολαμβάνει τον φρικτό βασανισμό της…

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 1η Νοεμβρίου 2021 υπόθεση με κατηγορούμενο για βιασμό έναν 29χρονο κάτοικο της Κω, που κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος βιασμού, χωρίς να του αναγνωριστούν οι ελαφρυντικές περιστάσεις του μειωμένου καταλογισμού με επίκληση ψυχικής νόσου από την οποία φέρεται να πάσχει αλλά και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Στον 29χρονο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών. Θύμα του 29χρονου ήταν μια 60χρονη κάτοικος της Ρόδου. Ο 29χρονος, που είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν στο ψυχιατρείο της Λέρου και είχε απασχολήσει το έτος 2011 τις αρχές της Κω σε υπόθεση εμπρησμού της οικίας στην οποία διέμενε με τους γονείς του, βρέθηκε στην Ρόδο κατά… λάθος.

Ο 29χρονος είχε μεταβεί συγκεκριμένα για δύο μήνες στο Αγιο Ορος και επέστρεφε στην Κω με πλοίο της γραμμής. Αποκοιμήθηκε και βγήκε στη Ρόδο, όπου και φέρεται να παρέμεινε περιπλανώμενος επί διήμερο. Ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε ότι είχε έλθει στη Ρόδο για να αναζητήσει εργασία χωρίς να έχει χρήματα μαζί του, περιπλανώμενος σε γειτονιές και ζητώντας από πολίτες να τον βοηθήσουν, προσφέροντας του ένα πιάτο φαγητό.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου 2016 και ενώ είχε εντοπίσει και στοχοποιήσει την 60χρονη διαζευγμένη γυναίκα, στην κατοικία όπου διαμένει μόνη της στη Ρόδο, άνοιξε την κεντρική είσοδο με κλειδί, που την είδε προφανώς να κρύβει στην κεντρική είσοδο, μπήκε μέσα, της επιτέθηκε, ενώ ήταν ξαπλωμένη σε καναπέ, την θώπευσε και εν συνεχεία τη βίασε.

Το θύμα φέρεται μάλιστα να του πρότεινε να του δώσει χρήματα προκειμένου να συνευρεθεί έναντι αμοιβής με ιερόδουλη πράγμα που δεν δέχτηκε. Ντύθηκε και αποχώρησε από το σπίτι της, ειρωνευόμενος το θύμα, λέγοντάς της ότι “έκανε καλό σε έναν άνθρωπο”.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr η γυναίκα ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας ότι ο δράστης βρισκόταν έξω από την οικία του θύματος, έσπευσαν στο σημείο και τον συνέλαβαν. Ομολόγησε τις πράξεις του και δεν δήλωσε μετανιωμένος γι αυτές.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο το θύμα περιέγραψε με λεπτομέρεια το τι ακριβώς είχε συμβεί, επισημαίνοντας μάλιστα ότι μόλις πρόσφατα δέχτηκε τηλεφώνημα από τον δράστη ο οποίος της ζήτησε να καταθέσει στο δικαστήριο ότι συνευρέθηκε μαζί του με την θέληση της προκειμένου να μην καταδικαστεί.

Σημειώνεται ότι από την ένταση της βίας με την οποία επιτέθηκε σεξουαλικά στην 60χρονη, υπέστη ρήξη κόλπου και απαιτήθηκε να υποστεί ράμματα προς αποκατάσταση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις