Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σάλος από την άγρια κακοποίηση γάτας από μαθητές στην Φολέγανδρο – Τι λένε οι άνθρωποι που την φροντίζουν

Σάλος από την άγρια κακοποίηση γάτας από μαθητές στην Φολέγανδρο – Τι λένε οι άνθρωποι που την φροντίζουν

Δικογραφία για την άγρια κακοποίηση μιας τυφλής αδέσποτης γάτας στη Φολέγανδρο σχημάτισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου. Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στον προαύλιο χώρο γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου στη Χώρα της Φολεγάνδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της ημέρας εκείνης, δύο ανήλικοι, συμμαθητές όπως λένε οι γνωρίζοντες στο newsit.gr και ηλικίας 12-13 ετών, μπήκαν στο ξενοδοχείο το οποίο αυτή την περίοδο είναι κλειστό. Εντόπισαν μια αδέσποτη γάτα, η οποία κυκλοφορεί στον χώρο εδώ και καιρό.

Ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί οτιδήποτε, άρχισαν να την κυνηγούν και την κλωτσούν άγρια. Προκειμένου να ξεφύγει το ζώο μπήκε στην άδεια πισίνα του ξενοδοχείου. Ο ένας από τους δύο ανήλικους το ακολούθησε και συνέχισε να προσπαθήσει να το εγκλωβίσει και να το χτυπά άγρια. Μάταια η γάτα προσπαθούσε να διαφύγει.

Ευτυχώς, οι φωνές των παιδιών και του ζώου κινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου η οποία μένει στον χώρο κι εκείνη τη στιγμή ήταν μόνη της αφού άλλο προσωπικό δεν υπήρχε. Η γυναίκα βγήκε αμέσως έξω και σταμάτησε τους δύο νεαρούς, φωνάζοντάς τους. Τα δύο παιδιά απομακρύνθηκαν τρέχοντας από το σημείο.

Οι δύο ανήλικοι είναι γνωστοί στους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Μετά το περιστατικό η γυναίκα που κατάφερε να τους απομακρύνει, σώζοντας τη ζωή της γάτας, ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες τον σύζυγό της, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό βλέποντας βίντεο από κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου.

Αμέσως ειδοποίησε την οικογένεια του ενός και πήρε τη διαβεβαίωση από τον πατέρα ότι τα παιδιά θα τιμωρηθούν. Στο ξενοδοχείο έσπευσε στο μεταξύ η Αστυνομία προκειμένου να πάρει καταθέσεις, με την ιδιοκτήτρια να επιβεβαιώνει στις Αρχές το περιστατικό και να κατονομάζει τους δύο ανήλικους δράστες.

Ευτυχώς, όπως πληροφόρησε το newsit.gr η ιδιοκτησία του πολυτελούς ξενοδοχείου, η γάτα διασώθηκε και είναι καλά στην υγεία της. To συγκεκριμένο τυφλό γατάκι μάλιστα αν και αδέσποτο, δεν απομακρύνεται από τον χώρο του ξενοδοχείου, αφού, όπως είπε στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης του, τόσο εκείνοι όσο και οι τουρίστες που διαμένουν εκεί τα καλοκαίρια, το χαϊδεύουν, το ταΐζουν και το φροντίζουν.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις