Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σαντορίνη: Τα στοιχεία που δείχνουν δολοφονία του γνωστού ξενοδόχου που βρέθηκε απανθρακωμένος

Σαντορίνη: Τα στοιχεία που δείχνουν δολοφονία του γνωστού ξενοδόχου που βρέθηκε απανθρακωμένος

Ο ιατροδικαστής θα λύσει το μυστήριο με τον θάνατο γνωστού ξενοδόχου στην Οία της Σαντορίνης, Νικόλαου Χάλαρη. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο ξενοδοχείο του από πυροσβέστες που κλήθηκαν στο σημείο να σβήσουν φωτιά.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο “Nikos Vilas” στην Οία της Σαντορίνης ήλθαν αντιμέτωποι με ένα φρικιαστικό θέαμα. Το φλεγόμενο πτώμα του Νικόλαου Χάλαρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εντοπίστηκε μόνο στο κορμί του άτυχου ξενοδόχου και δεν είχε επεκταθεί στον υπόλοιπο χώρο του δωματίου που βρέθηκε απανθρακωμένος ο 60χρονος.

Παράλληλα κοντά στο πτώμα εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος, ένα στοιχείο που αμέσως έκανε τους πυροσβέστες να ειδοποιήσουν του αστυνομικούς του Τμήματος Σαντορίνης.

Παράλληλα δίπλα στο πτώμα δεν βρέθηκε κάποιο μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, που να συνηγορεί στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Άλλωστε φαίνεται πως ο άτυχος άνδρας δεν αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα που ήταν δυνατόν να τον οδηγήσουν στην αυτοχειρία.

Ήδη το πτώμα του άτυχου ξενοδόχου έχει μεταφερθεί στην Νάξο και είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί εκεί η νεκροψία – νεκροτομή, ενώ εάν χρειαστούν εξειδικευμένες ιατροδικαστικές ενέργειες, θα μεταφερθεί άμεσα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά για τα περαιτέρω.

Ο Νικόλαος Χάλαρης είναι γνωστός επιχειρηματίας του νησιού και γενικώς δεν είχε διαφορές στην Σαντορίνη τόσο με συναδέλφους του, όσο και με κατοίκους.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί στην Σαντορίνη, με καθοδήγηση από τους έμπειρους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ερεύνησαν το χώρο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ίχνη παραβίασης σε πόρτες ή παράθυρα, ή ίχνη έρευνας στο χώρο που να συνηγορούν στο κίνητρο της ληστείας. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχουν βρεθεί ίχνη παραβίασης ή έρευνας στο χώρο.

Στο μεταξύ, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ έχουν μεταφερθεί, οικιακά γκαζάκια που βρέθηκαν στο χώρο με το απανθρακωμένο πτώμα του ξενοδόχου και ερευνώνται για τυχόν αποτυπώματα και DNA.

Στην περίπτωση που το πόρισμα του ιατροδικαστή δείξει εγκληματική ενέργεια, τότε η εμπλοκή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής θα είναι πιο ενεργή, ενώ θα σταλεί άμεσα κλιμάκιο ειδικευμένων αστυνομικών στην Σαντορίνη.

Σαντορίνη: Οι πρώτες ώρες 

Αρχικά η πυροσβεστική κλήθηκε για μια φωτιά στο ξενοδοχείο Nikos Villas στην Οία όπου διέμενε κιόλας ο Νίκος Χάλαρης. Αυτό που αντίκρισαν ήταν τρομακτικό. Ο 60χρονος είχε τυλιχτεί στις φλόγες και ήταν από ώρα νεκρός.

Δίπλα στο πτώμα του, το οποίο ήταν καμένο, βρέθηκαν κηλίδες αίματος. Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από το σώμα του άτυχου ξενοδόχου και δεν επεκτάθηκε στον χώρο.

Ίχνη παραβίασης στο κτίριο δεν βρέθηκαν και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά από τις αρχές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις