Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Ευρώτα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Ευρώτα
facebook/Leimonitis Mixalis

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για ένα εξάμηνο, κηρύχθηκε ο δήμος Ευρώτα  για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 26 Ιανουαρίου.

Κατόπιν του σχετικού αιτήματος του δημάρχου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου, προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, προχώρησε, άμεσα, στην κήρυξη του Δήμου Ευρώτα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διάρκειας ενός εξαμήνου.

Ο δήμος Ευρώτα, έχει ήδη υποβάλει αίτημα και προς τον ΕΛΓΑ, για την άμεση αυτοψία και καταγραφή των εκτεταμένων ζημιών, που προκλήθηκαν, στο σύνολο των καλλιεργειών και στην παραγωγή των αγροτών του Δήμου, από τις πλημμύρες και τις χαλαζοπτώσεις.

Να σημειωθεί επίσης πως μετά την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναστέλλονται όλες οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Ήδη, συνεργεία του δήμου, αποτελούμενα από μηχανικούς, ξεκίνησαν να διενεργούν αυτοψίες και να καταγράφουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε επίπεδο υποδομών (οδοποιία και αγροτική οδοποιία), ενώ μηχανήματα του δήμου και ιδιωτών, συνεχίζουν τις προσπάθειες καθαρισμού και απομάκρυνσης φερτών υλικών από οδικούς άξονες.

Μέχρι στιγμής, οι κεντρικοί οδικοί άξονες, του δήμου, έχουν καθαριστεί και η κυκλοφορία, διενεργείται απρόσκοπτα, με εξαίρεση αγροτικούς δρόμους που έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές και του οδικού άξονα Βρονταμά – Γράμμουσας, του οποίου η αποκατάσταση, αναμένεται το συντομότερο δυνατό από την Περιφέρεια.

Επίσης, διατίθενται ήδη η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκάλας και Έλους, προκειμένου να υποδεχθούν όποιους έχουν ανάγκη.

Η Πολιτική Προστασία του δήμου Ευρώτα και όλες οι Υπηρεσίες, βρίσκονταν επί ποδός, ήδη από την ώρα που ξεκίνησαν να εκδηλώνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προκειμένου, σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των επικίνδυνων φαινομένων.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις