Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στην Σάμο: “Εφιαλτική” πρόβλεψη Παπαζάχου! “Δεν ξέρω αν έχουν περάσει τα χειρότερα”

Σεισμός στην Σάμο: “Εφιαλτική” πρόβλεψη Παπαζάχου! “Δεν ξέρω αν έχουν περάσει τα χειρότερα”

Ο σεισμός στην Σάμο των 6,7 Ρίχτερ έχει αφήσει πίσω του μεγάλη μετασεισμική ακολουθία, με τις προβλέψεις των σεισμολόγων να προκαλούν νέες ανησυχίες.

Ένας από αυτούς, ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως τα χειρότερα…. ίσως να μην έχουν περάσει ακόμα!

“Ηταν ο κύριος σεισμός, αλλά δεν πρέπει να δημιουργηθεί ούτε στιγμή η ψευδαίσθηση ότι τελείωσε και να είναι χαλαρή η επόμενη εβδομάδα. Είναι πολύ υποτονική μετασεισμική ακολουθία, και είχαμε ένα αδικαιολόγητα ήσυχο βράδυ ύστερα από έναν σεισμό 7 Ρίχτερ», είπε ο καθηγητής.

click4more: Σεισμός στην Σάμο: Αποχαιρετούν τα δύο αδικοχαμένα παιδιά και ραγίζουν καρδιές

Σχετικά με το ρήγμα στην περιοχή, είπε πως είναι 50 χιλιομέτρων και η ρωγμή που έχει γίνει είναι πολύ μεγάλη, ενώ υποστήριξε πως δεν αποκλείεται ένας μετασεισμός γύρω στα 6 Ρίχτερ.

“Έχει σπάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της πλάκας. Παραμένουν όμως κάποια εμπόδια, που ο κύριος σεισμός δεν πέρασε και η διάρρηξη μπορεί να γίνει αργότερα. Μπορεί να ενεργοποιηθούν και να προχωρήσουν κι αυτά σε σεισμούς. Ενας σεισμός του 7, δίνει μετασεισμούς γύρω στο 6άρι”

Δεκάδες μετασεισμοί

Η νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο να είναι δύσκολη, αφού το νησί συνέχισε να “ταρακουνιέται”.

Κι αυτό γιατί μέσα στη νύχτα αλλά και νωρίς το πρωί καταγράφηκαν πάνω από 10 μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο από αυτό να φτάνει τα 4,7 Ρίχτερ.

Αυτός σημειώθηκε στις 07:31, 9 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμου με εστιακό βάθος τα 12,6 χιλιόμετρα.

Θρήνος για τους 2 μαθητές

Υπενθυμίζεται πως δυστυχώς στην Σάμο, δύο μαθητές έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε, ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

click4more: Σεισμός: 24 οι νεκροί στην Σμύρνη! Αγωνιώδεις προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες (pics, video)

Οι κάτοικοι στο μικρό στενό στη χώρα της Σάμου, κοντά στο λιμάνι παρακολουθούσαν και προσεύχονταν τα δύο παιδιά, να βγουν ζωντανά. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού έγινε ένας ακόμη δυνατός μετασεισμός, ο οποίος μάλιστα καταγράφηκε ζωντανά στον “αέρα” της ΕΡΤ, με τις εικόνες να είναι ενδεικτικές.

Δείτε την στιγμή στον “‘αέρα” της ΕΡΤ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις