Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ αισθητός σε Χαλκιδική και Άγιος Όρος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ αισθητός σε Χαλκιδική και Άγιος Όρος

Νέος ισχυρός σεισμός 4,2 Ρίχτερ έγινε αισθητός σε Χαλκιδική και Άγιο Όρος

O νέος σεισμός σημειώθηκε στις 15.22 και σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ. Επίκεντρο της δόνησης, ήταν η θαλάσσια περιοχή 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Χαλκιδική και Άγιο Όρος, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές και τραυματισμούς. Η γη στην περιοχή συνέχισε να σείεται, καθώς 6 λεπτά αργότερα, στις 15.28 καταγράφηκαν ακόμα δύο δονήσεις. 3,3 και 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα.

Ακόμα ένας σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα ανοιχτά της Χαλκιδικής. Το επίκεντρο της δόνησης ήταν το ίδιο με αυτό του σεισμού που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, δηλαδή 22 χιλιόμετρα νότια του Αγίου Όρους.

Click4more: Άγιο Όρος: Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ και η αντίδραση του μοναχού που προκαλεί εντύπωση! Δείτε το νέο βίντεο

Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις Μονές, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολογιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο). Δείτε το βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις