Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Σέρρες: «Δεν άφησα να μπουν στο δικό μας» – Ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού για το συνεργείο που ερχόταν από το 9ο

Σέρρες: «Δεν άφησα να μπουν στο δικό μας» – Ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού για το συνεργείο που ερχόταν  από το 9ο

Το συνεργείο είχε φύγει από το 9ο Δημοτικό Σχολείο στις Σέρρες όπου έγινε έκρηξη στο λεβητοστάσιο και σκοτώθηκε ο 11χρονος μαθητής. Οι τεχνικοί κατευθύνονταν προς το 12ο Δημοτικό της πόλης για να εκτελέσουν αντίστοιχες εργασίες.   

«Δεν άφησα τους άφησα να μπουν στο δικό μας σχολείο», λέει ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου στις Σέρρες όπου πήγε το συνεργείο μετά την έκρηξη στο 9ο Δημοτικό με τα γνωστά, τραγικά αποτελέσματα!

Είπα στον δάσκαλο του ολοήμερου να σταματήσει αμέσως το συνεργείο, αναφέρει στο newsit.gr ο Στέφανος Ξίφτος, ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, μιλώντας για το τεχνικό συνεργείο του εργολάβου που λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, επισκέφθηκε το δικό τους για εργασίες.

Η έκρηξη, που κόστισε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη, έγινε στις 14:20 της Δευτέρας (05.12.2022), μιάμιση ώρα αφότου το τεχνικό συνεργείο έφυγε από το 9ο Δημοτικό Σχολείο, όπου γινόντουσαν οι τελευταίες εργασίες για τη μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμικό και μετέβησαν στο 12ο Δημοτικό προκειμένου να πραγματοποιήσουν και εκεί εργασίες, αφού, όπως φαίνεται δεν είχαν ενημερωθεί για την τραγωδία!

Όταν έφτασαν στο 12ο, όπως μεταφέρει στο newsit.gr ο διευθυντής του Σχολείου, δεν τους επέτρεψε να μπουν, αφού γίνονταν ακόμα μαθήματα για τα παιδιά του ολοήμερου.

«Μου τηλεφώνησε ο δάσκαλος από το ολοήμερο και μου είπε ότι είχε πάει κάποιο συνεργείο, ήδη είχα ακούσει για κάποιους τραυματισμούς, αλλά δεν γνώριζα την αιτία του συμβάντος, δεν ήξερα τι ακριβώς είχε γίνει», αναφέρει στο newsit.gr ο κ. Ξίφτος, ο διευθυντής του 12ου Σχολείου.

Σέρρες: «Δεν είχαμε ραντεβού, ούτε ήξερα ότι θα έρθουν εκείνη την ώρα»!

Στη συνέχεια, σημειώνει ότι δεν τους επέτρεψε να μπουν στο κτίριο: «Ζήτησα από τον δάσκαλο να σταματήσει το συνεργείο αμέσως, και πήγα στο σχολείο την ίδια στιγμή. Ζήτησα από τον υπεύθυνο να σταματήσουν και να μην κάνουν καμία εργασία. Δεν είχαμε ραντεβού, ούτε ήξερα ότι θα έρθουν εκείνη την ώρα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν έρθει ξανά, τους έβλεπα για πρώτη φορά».

Ο ίδιος, καταλήγει, λέγοντας ότι συνήθως, «τα Σαββατοκύριακα γίνονται οι περισσότερες εργασίες στην σχολική μονάδα».

Οι δύο που συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, είναι ο 52χρονος εργολάβος του έργου και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Ο 43χρονος ηλεκτρολόγος είναι αρκετά γνωστό πρόσωπο στην περιοχή των Σερρών, καθώς έχει ασχοληθεί και με τα πολιτικά δρώμενα της πόλης, καθώς έχει κατέβει δύο φορές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πραγματογνωμοσύνη για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της φονικής έκρηξης, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις