Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σέρρες: Ξεριζώθηκαν ολόκληρα δέντρα στην κακοκαιρία εξπρές – Οι εικόνες που προκαλούν απελπισία

Σέρρες: Ξεριζώθηκαν ολόκληρα δέντρα στην κακοκαιρία εξπρές – Οι εικόνες που προκαλούν απελπισία

Μπορεί να βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου, όμως η κακοκαιρία παραπέμπει τους κατοίκους στις Σέρρες στον χειμώνα. Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για διακοπές ρεύματος και μια σειρά από σοβαρές ζημιές…

Στις Σέρρες, το σφοδρό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή προκάλεσε πολλά και εκτεταμένα προβλήματα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπήρξαν πολλές πτώσεις δένδρων ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε αγροτικές περιοχές της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή υπήρχαν πτώσεις σε δυο κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα αρκετά χωριά του Δήμου Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης.

Η κακοκαιρία κατέστρεψε ολοκληρωτικά όλες τις παραγωγές των αγροτών, με μαρτυρίες να αναφέρονται σε ολική ζημιά στην παραγωγή στον δήμο Αλιστράτης. Αμπέλια ελιές, αμυγδαλιές, βαμβάκια, ηλιόσπορα, και τα σιτηρά που είχαν μείνει, σαρώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Παράλληλα, ξεριζώθηκαν και παρά πολλά δένδρα, ενώ εγκαταστάσεις αμπελιών καταστράφηκαν και φωτοβολταϊκά πάρκα διαλύθηκαν. Ο απολογισμός καταγράφει επίσης τις καταστροφές στις στέγες σπιτιών, με ορισμένους κατοίκους της περιοχής, να βρίσκονται σε απόγνωση.

Ανδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, τεχνικά συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και των δήμων Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης προσπαθούσαν καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Τέλος, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πολλές κλήσεις για πτώσεις δένδρων στην Εθνική Οδό Σερρών – Δράμας στο ύψος του Γαζώρου. Δείτε τις εικόνες του thesstoday.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις