Εν τω μεταξύ στη Λακωνία έχουν αναπτυχθεί την τελευταία εβδομάδα έξι μπλόκα αγροτών στο οδικό δίκτυο του νομού και συγκεκριμένα, επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Μονεμβασιάς υπάρχουν τρία μπλόκα, στο 1ο χλμ Σκάλας – Βλαχιώτη, στην έξο των Μολάων και στην Συκιά. Μπλόκο υπάρχει στο δρόμο Ασωπού – Παπαδιανίκων, στον κόμβο Λίμνης επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου, 4 χλμ πριν το Γύθειο και στην είσοδο της Σπάρτης, αμέσως μετά τη γέφυρα Ευρώτα στον κόμβο για νοσοκομείο – Μεγαλόπολη.
Οι αγρότες βρίσκονται στα μπλόκα και κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιούν ολιγόλεπτους συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων, ενώ υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας.
Ο επικεφαλής του συντονιστικού των αγροτών της Λακωνίας Χρήστος Αναγνωστάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε πως η κορυφή του παγόβουνου που οδήγησε τους αγρότες της Λακωνίας απ’ άκρο εις άκρο του νομού στο δρόμο, ουσιαστικά για πρώτη φορά και τόσο μαζικά, είναι το φορολογικό που όπως υπογράμμισε, «θα ξεκληρίσουν την αγροτιά» και πρόσθεσε ότι «αυτός ο φορολογικός νόμος στοχεύει και θα πλήξει περισσότερο τον μικρό αγρότη».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit
Μεσσηνία: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη – ”Βγήκε γυμνός και ήθελε να φύγουμε”!
Μυτιλήνη: Ροτβάιλερ έβαλε κάτω γυναίκα και την σακάτεψε – Βίντεο και φωτό!
Πάτρα: Γυναίκα οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και βρέθηκε στη θάλασσα – Φωτό!
Τρίκαλα: Η ταμπέλα του εστιάτορα που προκαλεί άφθονο γέλιο και κάνει το γύρο του facebook – Δείτε την!
Θεσσαλονίκη: Η περιπέτεια της κοπέλας ξεκίνησε όταν της έπεσε στο ταξί το iPhone που κρατούσε…
Γιάννενα: Τρομακτική επιστροφή για γυναίκα στο σπίτι της – Ούρλιαζε για βοήθεια στη μέση του δρόμου!
Ρόδος: Η ερωτική συνεύρεση με τη γυναίκα των ονείρων του δεν κύλησε όπως φανταζόταν…