Ένταση επικράτησε στα δικαστήρια όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Συντονιστικού Συλλογικότητων για να αποτρέψουν τη διενέργεια πλειστηριασμών για μια ακόμα Τετάρτη. Τα μέλη του συντονιστικού φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα κατά οπαδών του Σώρρα που βρίσκονταν στην αίθουσα για να διαμαρτυρηθούν για τον πλειστηριασμό ακινήτου που ανήκει σε μέλος της Ελλήνων Συνέλευσις.
Από τους τρεις προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, τα μέλη του συντονιστικού επέτρεψαν τη διενέργεια μόνο ενός. Οι άλλοι δύο αφορούσαν μια τριώροφη κατοικία στην Περαία για μικρό χρέος έναντι χαμηλής τιμής και έναν βιοτεχνικό χώρο στη Σίνδο, για χρέη περίπου 400.000 ευρώ με επίσπευση από τράπεζα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σημειώνεται ότι σήμερα εφαρμόζεται για πρώτη φορά η απόφαση των συμβολαιογράφων που ελήφθη την προηγούμενη Τρίτη να άρουν την αποχή τους από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όταν το χρέος ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.
“Για άλλη μια φορά είπαμε όχι στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και αποδείξαμε ότι μόνο με λαϊκούς αγώνες μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Διαχωρίζουμε κάθετα τη θέση μας από απατεώνες όπως ο Σώρρας και οι οπαδοί του που νομίζουν ότι η περιουσία τους θα σωθεί με τη δύναμη του Δία και του Ερμή και κάποιας διαπλανητικής δύναμης” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πηγή: voria