Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Επισκέφτηκε τους γονείς του 16χρονου ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Οργή συγκεντρωμένων στο Ιπποκράτειο

Θεσσαλονίκη: Επισκέφτηκε τους γονείς του 16χρονου ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Οργή συγκεντρωμένων στο Ιπποκράτειο

Κρίσιμη, αλλά σταθερή, παραμένει κατάσταση του 16χρονου που τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, όπου Ρομά διαδηλώνουν την αγανάκτησή τους για το συμβάν.

Στον 42χρονο αστυνομικό ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο νεαρός Ρομ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα (06.12.2022) επισκέφτηκε τους γονείς του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Σταμάτης. Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαβεβαίωσε τους γονείς του 16χρονου πως η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό τους, την ίδια στιγμή που Ρομά  εκδηλώνουν την οργή τους σε πολλές περιοχές, κάνουν λόγο για ρατσιστική επίθεση εις βάρος του ανηλίκου και ζητούν δικαίωση. 

«Ήρθα σήμερα εδώ και ως γενικός γραμματέας και ως άνθρωπος. Συναντήθηκα με την οικογένεια. Είναι ένα πάρα πολύ τραγικό και δυσάρεστο γεγονός για έναν συμπολίτη μας 16 χρόνων, για ένα παιδί. Η Πολιτεία θα είναι εδώ να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει σε ό,τι χρειάζεται η οικογένεια. Τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Θέλω να δώσουμε δύναμη στους γονείς. Είναι μια δύσκολη περίπτωση, η πολιτεία όμως ήταν, είναι και θα είναι εδώ για ό,τι χρειαστούν», δήλωσε ο κ. Σταμάτης.

«Ήρθαμε εδώ να τους δούμε, να μιλήσουμε, να συμπαρασταθούμε σε αυτή τη δύσκολη περίπτωση που βιώνουν οι ίδιοι και το παιδί τους. Θα είμαστε εδώ να τους στηρίξουμε», προσέθεσε. 

«Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»

Από την πλευρά τους, Ρομά που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα, διαμαρτύρονται έντονα για την αντιμετώπισή τους από την αστυνομία, υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός είχε ρατσιστικά κίνητρα και κάνουν λόγο για «εγκληματική οργάνωση» που πρέπει να τιμωρηθεί συνολικά. 

«Ήταν ρατσιστική βολή. Δεν ήταν μια, αλλά δύο. Αυτός είπε ότι έριξε στα λάστιχα. Η βολή ήταν ευθεία. Πήγε να τον αποτελειώσει. Θέλουμε όλη η εγκληματική ομάδα που συμμετείχε να μπει στη φυλακή. Δεν θέλουμε μόνο αυτός να μπει στη φυλακή. Θα μπορούσε κάποιος να του πει μη τραβάς, τι κάνεις; Κυνηγάμε έναν άνθρωπο για 20 ευρώ. Δεν κυνηγάμε κανένα μεγάλο εγκληματία. Ζούμε στην Ελλάδα. Δε ζούμε σε κάποια ζούγκλα», δήλωσε ένας από τους συγκεντρωμένους.

«Αυτό που έκαναν δεν ήταν σωστό. Αφού ο νόμος δε μπορεί να μας προστατέψει, θα προστατευτούμε μόνοι μας. Θα πάρουμε τα όπλα στα χέρια μας. Αν είναι να μας σκοτώσει κάποιος έτσι, θα σκοτώσουμε εμείς και ας μπούμε μέσα», προειδοποίησε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις