Τοπικά Νέα

Θεσσαλονίκη: Έργα σε μνημεία για άτομα με ειδικές ανάγκες

Παρεμβάσεις σε πέντε μνημεία της πόλης, ώστε να καταστούν προσβάσιμα για ΑμεΑ θα ξεκινήσουν το Δεκέμβριο...

στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Προσπέλασις» που υλοποιεί η Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα μνημεία που έχουν επιλεγεί είναι η Αγία Σοφία, η Αχειροποίητος, η Ροτόντα, ο Άγιος Δημήτριος και το Επταπύργιο, στα οποία οι παρεμβάσεις στηρίζονται σε μελέτες και θα ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο του 2011, με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις προβλέπουν τη διευκόλυνση της φυσικής πρόσβασης των ατόμων αυτών με ράμπες, ασανσέρ, ειδικούς διαδρόμους, καθώς και τη διευκόλυνση της αντιληπτικότητας, όπως μοντέλα αφής, γραφή Μπράιγ σε πινακίδες πληροφόρησης, ηχητική και οπτική περιήγηση στα μνημεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα