Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η επικοινωνία της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου

Θεσσαλονίκη: Η επικοινωνία της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου

Ντοκουμέντο από την επικοινωνία της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς στον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη φέρνει το Mega.

Στις συνομιλίες που εξασφάλισε το MEGA, δε γίνεται πουθενά λόγος από την ομάδα ΔΙΑΣ για τους πυροβολισμούς προς το όχημα ενώ αναφέρεται πως μετά τα 2μιση λεπτά που διήρκεσε η καταδίωξη, ο οδηγός του οχήματος δε συνεργάζεται και δεν υπακούει στις εντολές τους, χωρίς ωστόσο να έχουν πει ότι έχουν πυροβολήσει εναντίον του.

Μάλιστα, στο τέλος της συνομιλίας, ένας αστυνομικός αναφέρει ότι ο οδηγός είναι νεκρός. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως πουθενά δε γίνεται λόγος για κλήση ασθενοφόρου στο σημείο όπου είχε καταλήξει το αυτοκίνητο του 16χρονου.

Αναλυτικά η συνομιλία:

Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.

Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;

Αστυνομικός: Ένα άτομο.

Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;

Αστυνομικός: Αρνητικό κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.

Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.

Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.

Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;

Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.

Συγκάλυψη από την αστυνομία καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου

Για απόπειρα συγκάλυψης από την αστυνομία κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε πως η κατάσταση υγείας του 16χρονου Ρομά δεν παρουσιάζει βελτίωση και υποστήριξε ξανά πως ήταν ευθεία βολή εξουδετέρωσης.

«Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης», είπε ο δικηγόρος αναφερόμενα σε όσα λέει η ΕΛΑΣ.Υπενθυμίζεται πως η πλευρά της οικογένειας κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις