Τοπικά Νέα

Θεσσαλονίκη: “Καμπάνες” για τον θανάσιμο τραυματισμό εργαζόμενου σε εργοτάξιο του μετρό

Ποινή φυλάκισης δύο ετών, στον καθένα, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε τέσσερα άτομα που καταδικάστηκαν για τον θανάσιμο τραυματισμού 50χρονου εργαζόμενου, πριν από πέντε χρόνια, στο εργοτάξιο του μετρό, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

O άτυχος άνδρας -πατέρας δύο παιδιών- είχε χάσει τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από εξάρτημα γερανού, στη διάρκεια αποσυναρμολόγησής του.

Για την υπόθεση κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια η τότε πρόεδρος της -πτωχευμένης σήμερα- εταιρείας που είχε αναλάβει την υπεργολαβία στα έργα του μετρό στο σιδηροδρομικό σταθμό, ο γενικός διευθυντής της ίδιας εταιρείας, ο τεχνικός της διευθυντής και ο τεχνικός ασφαλείας του έργου. Σε όλους του δικαστηρίου επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών, την οποία ανέστειλε επί 3ετία για τους δύο τελευταίους, ενώ για τους υπόλοιπους αποφάσισε να την μετατρέψει προς 5 ευρώ ημερησίως, καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ανασταλεί.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώο της παραπάνω πράξης τον χειριστή του γερανού. Στην ακροαματική διαδικασία παρέστησαν μόνο ο τελευταίος και ο τεχνικός ασφαλείας του έργου. Οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: “Φρένο” στην έκδοση Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα

Φθιώτιδα: Ζημιές σε 6 αυτοκίνητα από αυτή την τρύπα στην εθνική οδό

Συμπλοκή Χρυσαυγιτών με αντιεξουσιαστές σε τσιπουράδικο στο κέντρο των Ιωαννίνων

Ώρες αγωνίας για τον εργάτη που έχει καταπλακωθεί μέσα σε πηγάδι στα Χανιά – Ήταν η πρώτη του μέρα στη δουλειά – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα