Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μπήκε στην τάξη και τίναξε τα μαθήματα στον αέρα ο 16χρονος που δεν έκανε self test (video)

Θεσσαλονίκη: Μπήκε στην τάξη και τίναξε τα μαθήματα στον αέρα ο 16χρονος που δεν έκανε self test (video)

To είπε και το έκανε ο μαθητής της Β’ Λυκείου στη Θέρμη. Κατάφερε να μπει στην τάξη, με τον διευθυντή να αποφασίζει την αναβολή του μαθήματος…

Δεν έχει τέλος η αναστάτωση που έχει προκληθεί στο 1ο Λύκειο Θέρμης, μετά την απαίτηση μαθητή να μπει στην τάξη χωρίς πρώτα να κάνει self test. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής, που από το πρωί αρνιόταν να φύγει από την αυλή του σχολείου, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος βρήκε τρόπο να μπει στην τάξη του, με τον διευθυντή να αποφασίζει την αναβολή του μαθήματος.

Μάλιστα το απόγευμα της Δευτέρας, συνελήφθη ο 58χρονος πατέρας του μαθητή, που σύμφωνα με τον διευθυντή αυτοαποκαλέστηκε «θεματοφύλακας του Συντάγματος» και δημιούργησε περαιτέρω ένταση όταν πήγε στο σχολείο του γιου του. Σύμφωνα με το voria.gr, ο πατέρας άρχισε να βρίζει τον διεθυντή με χυδαίους χαρακτηρισμούς, όπως υπογράμμισε ο διευθυντής, ενώ τον αποκάλεσε και «προδότη και ξεφτίλα».

Click4more: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο πατέρας του μαθητή που πήγε για δεύτερη μέρα στο σχολείο χωρίς να κάνει self test

Σημειώνεται ότι χθες είχε δοθεί εντολή εισαγγελέα για να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται αδίκημα έτσι ώστε να σχηματιστεί δικογραφία. Ο διευθυντής βρίσκεται σε επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και με την εισαγγελία προκειμένου να δουν πως θα χειριστούν το περιστατικό.

Στα δικαστήρια ο πατέρας του μαθητή

Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί χθες το βράδυ συνέλαβαν το γονέα ο οποίος σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια μετά από μήνυση για απειλή και εξύβριση που κατέθεσε ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Θέρμης. Έτσι στα πλαίσια του αυτοφώρου πέρασαν χειροπέδες στον πατέρα στον μαθητή της δευτέρας λυκείου.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Πήγε ξανά χωρίς self test ο μαθητής λυκείου στη Θέρμη – Κάνει βόλτες μόνος στην αυλή (video)

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη σύλληψη γονέα που πραγματοποιείται σε διάστημα λίγων 24ώρων με αφορμή την άρνηση να αυτοεξεταστούν με self test τα παιδιά τους για να συμμετάσχουν δια ζώσης μαθήματα. Πριν από πέντε ημέρες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε παραγγείλει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, ζητώντας να σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που καλούν τους μαθητές να πηγαίνουν στα μαθήματα χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊου.

Ξανά στο σχολείο χωρίς self test

Για δεύτερη μέρα μαθητής της Β΄ Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης προσήλθε για μάθημα χωρίς να έχει κάνει self test. Ο διευθυντής του σχολείου δεν του επέτρεψε να μπει στην αίθουσα για μάθημα και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία βρισκόταν από νωρίς έξω από το σχολείο.

Ο διευθυντής του σχολείου που φοιτούν 330 μαθητές μόλις αντίκρισε τον μαθητή να περιφέρεται μόνος του μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου τον ρώτησε αν έκανε το self test και αν το έφερε μαζί του. Ο τελευταίος απάντησε αρνητικά και ζήτησε να παρακολουθήσει το μάθημα, όμως ο διευθυντής αρνήθηκε. 

Click4more: Νέα αναστάτωση σε σχολείο της Θεσσαλονίκης για τα self test – Μία τάξη έχασε το μάθημά της

Ο μαθητής δεν πείστηκε να αποχωρήσει και παραμένει στην αυλή. Ο διευθυντής βρισκόταν σε επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προκειμένου να δουν πως θα χειριστούν το περιστατικό. «Το παιδί μπήκε στο προαύλιο από άλλη είσοδο και ίσως έχουμε θέμα, γιατί λέει ότι θέλει να μπει στην τάξη. Αν το κάνει αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο» τόνισε μεταξύ άλλων ο λυκειάρχης. Τελικά ο μαθητής το έκανε με αποτέλεσμα τα μαθήματα να αναβληθούν…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ – ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις