Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σπείρα «ξάφριζε» σπίτια και έκλεβε αυτοκίνητα – Τέσσερις συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Σπείρα «ξάφριζε» σπίτια και έκλεβε αυτοκίνητα – Τέσσερις συλλήψεις
astynomia.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη και έκλεβε τα αυτοκίνητα των ενοίκων από την αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, η σπείρα έκανε διαρρήξεις σε μονοκατοικίες, απ’ όπου έκλεβε χρήματα και κοσμήματα, αλλά και τα αυτοκίνητα των ενοίκων, τα οποία πουλούσε, στη συνέχεια, σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών. Ως μέλη της συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες από την Αλβανία (29 έως 33 ετών), που οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Η συμμορία, η λεία της οποίας προσεγγίζει τις 70.000 ευρώ, φαίνεται πως δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο, σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης (Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Θερμαϊκό), όπως επίσης στην Πιερία και την Χαλκιδική. Επιλέγοντας μονοκατοικίες με αυλές και ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, οι δράστες – όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας – παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους ενοίκους, αφού «χτυπούσαν» νυχτερινές ώρες.

Η εις βάρος τους δικογραφία περιλαμβάνει 24 διαρρήξεις και εννέα κλοπές αυτοκινήτων (κατόπιν προηγούμενης αφαίρεσης των κλειδιών από το εσωτερικό των σπιτιών). Τα οχήματα φαίνεται να τα μετέφεραν στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου οι συλληφθέντες τα διέθεταν έναντι αμοιβής σε τρεις αλλοδαπούς (από τη Συρία και την Τυνησία) για να χρησιμοποιηθούν σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών.

Οκτώ εκ των κλεμμένων οχημάτων εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται οι τρεις προαναφερόμενοι αλλοδαποί για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις