Site icon NewsIT
11:35 Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους ξανά οι κτηνοτρόφοι – ”Ζούμε όλα όσα φοβόμασταν το τελευταίο διάστημα”!

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οργανώνει...

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

για αύριο το μεσημέρι το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), με τον επικεφαλής της, Δημήτρη Καμπούρη, να επισημαίνει: «Όχι μόνο είμαστε απλήρωτοι, αλλά ζούμε και όλα εκείνα που φοβόμασταν το προηγούμενο διάστημα και τα οποία οδηγούν την αγελαδοτροφία και την κτηνοτροφία στο τέλος τους». Το προεδρείο της Ένωσης, μετά τη διαμαρτυρία, θα επιδιώξει συναντήσεις με τον επικεφαλής του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη.

Κατά τον κ. Καμπούρη, οι βασικοί λόγοι διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων της ΠΕΚ αφορούν «όχι μόνο τα ζητήματα των ασφαλιστικού και φορολογικού, αλλά και τα θέματα της κτηνοτροφίας και κυρίως το θέμα των πληρωμών που παραμένουν σε εκκρεμότητα».

«Βασική ενίσχυση, εξισωτικές, συνδεδεμένη, πετρέλαιο, βιολογικά προγράμματα παραμένουν ακόμη απλήρωτα με τους εξαθλειωμένους κτηνοτρόφους να προσπαθούν να επιβιώσουν» δηλώνει και προσθέτει: «Απαιτούμε την άμεση πληρωμή τους, όπως επίσης και την επίλυση θεσμικών αιτημάτων τους που χρονίζουν άλυτα και δεν έχουν οικονομικό κόστος. Απαιτούμε επίσης τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των αγελαδοτρόφων και του αγελαδινού γάλατος από τις αθρόες εισαγωγές».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version